Poza Campionatul Mondial de JunioriÎn perioada 24 februarie-6 martie, lotul României de juniori la schi alpin s-a deplasat în Slovacia, în stațiunea Jasna, unde au avut loc Campionatele Mondiale de Juniori 2014.

Lotul României trebuia să fie format din 4 sportivi, dar la competiție nu au ajuns doar doi dintre ei. Franțuzoaicele Ania Monica Caill și Andra Corinne Caill, care concurează pentru România nu au putut lua startul deoarece containerul cu materialele sportive nu a ajuns la timp de la Soci, unde a avut loc Olimpiada de iarnă, la care cele două au fost prezente. Așadar lotul României a fost limitat la doi sportivi, Dan Moldovan, de la CSS Câmpeni și Raluca Ciocănel de la CSS Vatra Dornei, sportivii fiind însoțiți la această competiție de antrenor Tiberiu Tanțoș, de la CSS Câmpeni.

Poza Campionatul NationalSportivii noștri au obținut un loc 51 la slalom și un loc 92 la salom super uriaș (Super G), prin sportivul Dan Moldovan și un loc 50 la slalom uriaș prin sportiva Raluca  Ciocănel.

Concurența a fost foarte puternică, fiind prezenți cei mai buni schiori din toată lumea, la categoria juniori, care constitue o pepinieră pentru viitorul schiului mondial.

La competiție au participat schiori din peste 100 de țări, iar la startul fiecărei probe au participat pest 150 de sportivi.

„Sportivii noștri au fost puțin dezavantajați deoarece în țară nu a fost suficientă zăpadă pentru a se putea pregăti mai mult, pregătirea acestora s-a realizat în străinătate, în două cantonamente de pregătire, unul în Austria și unul în Suedia. În condițiile în care sportivii noștri au participat doar la 4 concursuri internaționale, iar condițiile de concurs au fost prea aspre, cu trasele grele de concurs și o pârtie foarte înghețată, injectată cu apă, noi ne declarăm mulțumiți de rezultatele acestor sportivi”, a declarat Tiberiu Tanțoș, antrenorul lotului național.

Sportivi clubului din Câmpeni vor continua pregătirea cu un stagiu de pregătire în Austria, pentru ca în sezonul următor să se prezinte în cea mai bună formă.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate