IMG_9906Luni, la Vințu de Jos, a avut loc conferința de presă pentru prezentarea oficială a noului antrenor Dan Mănălă. La eveniment au participat Vlad Gheorghe (primarul Vințu de Jos), Ioan Josan (viceprimarul comunei), Valentin Groza (președintele de onoare al clubului AS Mureșul Vințu de Jos), dar și noul antrenor al echipei Dan Mănăilă.

În acest moment echipa de fotbal Mureșul Vințu de Jos se află pe locul secund în Liga a IV-a, la șapte puncte distanță de primul loc, iar noul proiect al conducerii clubului este atacarea promovării în Liga a III-a, în acest sens fiind adus noul antrenor Dan Mănăilă tehnician cu o vastă experiență la nivelul primelor două eșaloane din România.

„Mulțumesc în primul rând domnului Mănăilă pentru că a acceptat să lucrăm împreună, pentru mine este o deosebită onoare și plăcere în același timp. Ne aflăm la al treilea sezon în Liga a IV-a, după ce în ediția precedentă am fost aproape să fim campioni, acum avem nevoie de o țintă fixă, de un obiectiv clar, iar pentru aceasta vom colabora cu domnul Mănăilă”, a declarat Valentin Groza, președinte de onoare AS Mureșul Vințu de Jos.

Principala sursă de finanțare a echipei AS Mureșul Vințu de Jos va fi asigurată de Primăria din Vințu de Jos, iar primarul Vlad Gheorghe fiind un principal promotor al fotbalului rege în comună.

„Ne bucură foarte mult prezența domnului Dan Mănăilă. În calitate de primar, pot să vă spun că o să sprijinim întotdeauna sportul și cultura în general. O să mai vină câțiva jucători noi, vom pune bază pe jucătorii din comună, pentru că echipa e la noi și pentru Vințu de Jos trebuie să joace”, a decalarat Vlad Gheorghe, primarul comunei Vințu de Jos.

Cu cinci promovări în CV, Dan Mănăilă revine să antreneze în Liga a IV-a, după 18 ani, timp în care acesta a pregătit doar echipe aflate în primele trei ligi ale țării, fiind adus la Mureșul Vințu de Jos de la formația din Liga a II-a, FC Bihor Oradea.
„Sunt foarte bucuros și foarte onorat, în primul rând mi-am făcut noi prieteni. Obiectivul pe care ni l-am propus este unul normal la ce investiți s-au făcut în ultimii ani. În primul rând felicit tot ceea ce înseamnă organizare în Vințu de Jos pentru că de doi ani încearcă să promoveze în Liga a III-a. Nu contest rezultatele care au fost în trecut, rezultate foarte bune, felicit antrenorii care au fost înaintea mea, au ținut echipa în top și asta e important. Se trece la o nouă etapă, ați ridicat ștacheta. Nu vreau ca cei care percep ce se întâmplă în acest moment vis-a-vis de noi, să creadă că vom sparge munții și vom trece. Va fi foarte greu, sunt șapte puncte, nu pornim de la 0, intrăm în 15 finale. Trebuie să înțeleagă toată lumea că vor veni și momente grele, vor fi clipe în care jucătorii care au scris istorie la acest club să ne părăsească”, a declarat Dan Mănăilă, antrenor Mureșul Vințu de Jos.

Cătălin Crăciun, noul director sportiv al clubului

AS Mureșul Vințu de jos a reușit să mai facă o achiziție și la nivel administrativ. Pe lângă Dan Mănăilă, în staff-ul echipei vințene se va alătura și jurnalistul Cătălin Crăciun, fost antrenor secund la ASC Pianu 2013, dar și ofițer de presă în Ligaa II-a la Unirea Alba Iulia. „Vreau să mai punctez încă un aspect, s-a produs o schimbare în partea de organizare în cadrul clubului. Începând din acest retur, echipei noastre i se va alătura și Cătălin Crăciun, acesta va ocupa funcția de director sportiv”, a mai adăugat Valentin Groza, președintele de onoare al echipei AS Mureșul Vințu de Jos.

Pe lângă directorul sportiv și antrenorul Dan Mănăilă, AS Mureșul Vințu de Jos a mai bifat și trei transferuri. Este vorba de fundașul Răzvan Dulap (Universitatea Cluj – Liga a II-a), un jucător polivalent Ionuț Tătar (Luceafărul Oradea – Liga a III-a) și atacantul Andrei Moldovan (Unirea Jucu – Liga a III-a).

 
 
 

Publicitate

Publicitate