1Vineri, 13 martie 2015, nu a fost o zi cu ghinion, pentru că deși atunci ne-am despărțit definitiv de iarnă, în aceeași zi am îmbrățișat oficial primăvara. Iar primăvara aduce cu ea la Blaj, Cupa Mărțișorului.

Ediția a IV-a a Cupei Mărțișorului la majorete s-a desfășurat vineri, 13 martie, la sala de sport CSS Blaj începând cu ora 10.00.

Competiția a debutat cu defilarea echipelor participante la concurs, 105 sportivi, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, alcătuind un număr de 9 echipe, reprezentând cluburile școlare din localitățile Abrud, Baia de Arieș, Blaj și Stremț.

Au adresat un cuvânt de deschidere: primarul municipiului Blaj, Rotar Gheorghe Valentin care a subliniat importanța sportului în viața copiilor, de la sportul de masă până la cel de performanță și directorul Liceului Tehnologic Timotei Cipariu, Badea Carol care le-a urat un bun venit sportivelor și succes în competiție.

Timp de două ore coregrafiile ritmate, au încântat spectatorii adunați în sala din Parcul Avram Iancu și juriul format din Mărginean Cornelia, Haidău Georgia și Comșa Cristian, profesori de educație fizică și sport.

Învingători au fost cu toții, toți având tinerețea, frumusețea și curajul de-a privi viața în ochi pe ritmuri de dans, dar la finalul competiției, locul I a fost câștigat de: la categoria învățământ primar, echipa Steluțe de la Colegiul Național Inochentie Micu Clain Blaj; Crystal Team JR, (Școala gimnazială Toma Cocișiu, Blaj) locul II, iar Spiridușii veseli (Liceul Tehnologic Timotei Cipariu Blaj) locul III la categoria învățământ gimnazial, echipa HCC Dolls, Club Sportiv Horia, Cloșca și Crișan Abrud; Crystal Team (Școala gimnazială Toma Cocișiu, Blaj) locul II; locul III fiind la egalitate ocupat de Tic-Tac (Liceul Dr. Lazăr Chirilă, Baia de Arieș) și Dinamic girl (Școala Gimnazială Stremț) la categia învățământ liceal, echipa HCC Dolls, Club Sportiv Horia, Cloșca și Crișan Abrud; Blue Stars (Colegiul Național Inochentie Micu Clain Blaj) locul II. Competiția s-a încheiat cu demonstrații de dans contemporan și pom-pon prezentate de gimnastele Clubului Sportiv Gimn Star Blaj și cu un moment de hip-hop aparținând elevei de clasa a VIII-a Pădurean Raluca de la Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu din Alba-Iulia.

Eveniment aflat la a patra ediție și organizat de Liceul tehnologic Timotei Cipariu, Clubul sportiv Gimn Star Blaj și Direcția Județeană de Tineret și Sport Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Alba și Primăria Blaj, Cupa Mărțișorului la majorete se vrea a fi în timp o normalitate și o tradiție la fel de bine încetățenită pe plaiuri blăjene ca sosirea primăverii în fiecare an în luna lui Mărțișor. (Cornelia Letiţia MĂRGINEAN şi Maria Georgeta SABĂU).

 
 
 

Publicitate

Publicitate