echipa baschet CSU Alba Iulia 2015 UABLoc secund pentru CSU Alba Iulia în cadrul Memorialului ”Nicolae Martin”, desfășurat la Cluj-Napoca. Echipa universitară a participat la începutul acestei săptămâni la turneul amical desfășurat în Sala ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, turneu care le-a avut la start alături de CSU pe gazdele de la Universitatea din localitate, respectiv ICIM Arad. În urma a trei zile de competiție, echipa condusă de pe bancă de Miroslav Popov și George Lăncrănjan a înregistrat o victorie și o înfrângere și s-a plasat la final pe poziția secundă în turneu.

În prima confruntare, disputată luni, CSU Alba Iulia a cedat în fața rivalei din Arad, cu un scor destul de categoric 48-70 (16-22, 9-19, 13-18, 10-11), în urma unei partide dominate în totalitate de trupa arădeană, echipă care a părut mai închegată, având și mai multe jocuri în picioare. De cealaltă parte, universitarele, aflate la prima partidă jucată împreuna în noua formulă nu s-au regăsit și au avut puține momente bune. Punctele formației din Alba Iulia au fost reușite de Adrienne Webb – 16, Sonia Ursu – 9, Asia Logan – 6, Mariah King – 6, Vanessa Abel – 4, Nici Gilday – 4 și Marta Fodor – 3.

Mai bine a decurs cea de-a doua confruntare din cadrul turneului, când CSU s-a impus în fața gazdelor de la Universitatea Cluj-Napoca în final doar la o diferență de 3 puncte, cu scorul de 81-78 (31-9, 17-22, 15-16, 18-31), chiar dacă s-a aflat în control pe parcursul tuturor celor 40 de minute de joc, având aproape în permanență avans de peste 15 puncte pe tabelă. În ultimul sfert a intervenit însă oboseala și lipsa de concentrare în rândul universitarelor, iar clujencele au revenit, echilibrând scorul. Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Adrienne Webb – 26 de puncte, Sonia Ursu – 13 puncte, Mariah King – 12 puncte, Asia Logan – 12 puncte, Marta Fodor – 6 puncte, Nici Gilday – 6 puncte, Stefka Miteva – 4 puncte și Vanessa Abel – 2 puncte.

Revenită la domiciliu, CSU Alba Iulia va disputa un nou joc amical vineri, 18 septembrie, cu începere de la ora 18.00, pe propriul teren, în Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918”, tot în compania formației Universitatea Cluj-Napoca. Fiind prima reprezentație din noul sezon în fața propriilor suporteri, va avea loc și o scurtă prezentare a lotului de jucătoare.

 
 
 

Publicitate

Publicitate