IMG_2471CSU Alba Iulia a ajuns pentru a doua oară consecutiv în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin și, culmea, va juca din nou, la fel ca și anul trecut, cu CSM Târgovişte, doar că de această dată echipa lui Popov va avea parte de două meciuri pe propriul teren. 

Președintele Bogdan Duma vede partida cu Târgoviște diferită față de cele din campionat, când Alba s-a impus tur-retur. Între timp, gruparea din Târgoviște s-a întărit, însă problemele interne macină serios clubul.

„Este un meci diferit față de cel din campionat, suntem într-o fază eliminatorie, șansele sunt 50-50, chiar dacă pornim cu avantajul terenului propriu. Să nu uităm că Târgoviște este o echipă de tradiție care va lupta până în ultimul moment. Sunt echipe echilibrate și va conta forma de moment a celor două echipe. Era dificil și fără Givens, e adevărat că noi am câștigat disputele înainte ca ea să ajungă la Târgoviște. Sper că antrenorii noștri vor găsi soluția de a o anihila. Cred că cu puțină concentrare vom depăși acest hop”, a declarat Bogdan Duma, președinte CSU Alba Iulia.

Întrebat dacă se va teme de arbitraj, Bogdan Duma a fost ferm și a spus că doar forma de moment a celor două formații va putea decide echipa care va juca finala mare.

„Nu mă tem de arbitraj, sunt convins că va fi un meci frumos și sunt convins că forma de moment a celor două combatante va fi decisivă pentru desemnarea celor două câștigătoare. Alba a crescut de la an la an. Acum doi ani lumea ne privea ca pe o surpriză plăcută, acum suntem o certitudine. Alba a fost cotată și este una din principalele candidate la titlu””, a mai punctat Duma.

Primul meci cu CSM Târgoviște va avea loc duminică la Alba Iulia de la ora 18.00, în sala de sport a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La fel ca la toate meciurile din campionatul intern, intrarea va fi liberă.

Un salariu bonus pentru câștigarea titlului!

Baschetbalistele de la CSU Alba Iulia au motive serioase să tragă tare pentru a ajunge în finala mare, deoarece șefii clubului din Alba Iulia au promis primă contravaloarea unui salariu pentru a câștiga Liga Națională de Baschet Feminin.

„Titlul este unul din obiectivele stabilite la începutul campionatului. Din păcate nu am câștigat Cupa României, dar am obținut CEWL. Ne-a mai rămas campionatul, plecăm cu prima șansă deoarece avem terenul propriu, dar Târgoviște e Târgoviște. Primele sunt consistente, mai întâi să trecem de semifinală și ulterior o finală, fie ea mică sau mare. Nu are nici o relevanță să discutăm despre bonusuri, dar ele există, însă acum e devreme să vorbim despre  finală”, a spus Duma.

Conform rectorului Daniel Breaz, echipa CSU Alba Iulia este cu salariile la zi, astfel că fetele nu vor avea nici un motiv să nu joace la capacitate maximă în jocurile din semifinale cu CSM Târgoviște.

Pentru a se califica, CSU Alba Iulia are nevoie de două victorii din trei jocuri.

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate