Sâmbătă, începând cu ora 16.00, în sala „1 Decembrie 1918” a avut loc confruntarea dintre CSU Alba Iulia și CSM Oradea. Albaiuliencele s-au impus fără nici o problemă, dominând meciul de la primul până la ultimul minut.

Fără nici o emoție, fetele de la CSU au început bine și reușeau să ia un avantaj de 6 puncte încă de la începutul partidei, când, în minutul 5, scorul era 14-8. Până la finalul primei perioade a meciului, ambele echipe reușeau să-și dubleze punctele, categoric în favoarea echipei lui Miroslav Popov, care prelua conducerea cu 12 puncte, respectiv 28-6. Dacă în prima perioadă orădencele au reușit să țină cât de cât pasul, prima parte a perioadei secunde avea să fie un adevărat calvar pentru oaspete, care nu au reușit să marcheze nici un punct, în timp ce CSU își mărea scorul pe tabelă la 44. La pauza meciului, scorul deja luase proporții, după ce oaspetele au reușit să marcheze doar 4 puncte în întreaga perioadă. La finalul primelor două perioade scorul era 59-20.

După ce au revenit de la cabine, fetele lui Popov nu au lăsat garda jos și au continuat să atace și să se apere impecabil. Un punct, atâta reușea echipa din Oradea să marcheze în primele 5 minute din perioada a 3-a. Înaintea ultimei perioade, scorul era zdrobitor pentru CSM, care se vedeau conduse cu scorul de 82-29. Până la finalul partidei, echipa universitară din Alba a atins cota 100, impunându-se cu un scor incredibil, respectiv 100-40.

Diferența de 60 de puncte între cele două din acest meci avea să fie influențată de reușitele lui Chastity Reed care reușise să marcheze 18 puncte, dar și de Breanna Salley (16 puncte), Sasa Cadjo (14 puncte) și Jovana Vukoje (13 puncte). În timp ce pentru CSM Oradea, singurele care au marcat mai mult de 5 puncte au fost Suanda Ashford (14 puncte) și L’Oreal Joy Price (12 puncte).

Pentru CSU Alba Iulia au mai marcat: Alexandra Uiuiu, Ildiko Nagy, Gabriela Larisa Toma câte 9 puncte, Tiffany Brown 8 puncte și Annemarie Părău 4 puncte.

Deși în acest meci CSU Alba Iulia era favorită clar la câștigarea partidei, atmosfera în sală nu a lipsit. Pe tot parcursul meciului, atmosfera a fost întreținută de „Grupul Arnsber”, galeria CSU Alba Iulia, care este nelipsită la meciurile disputate de albaiulience în sala „1 Decembrie 918”.

Etapa viitoare, programată joi, 31 octombrie, CSU Alba Iulia face deplasarea la Olimpia CSU Brasov, pentru confrutarea cu numărul 6 din acest început de sezon. Meciul va avea loc în sala D.P. Colibasi din Brașov, începând cu ora 17.00.


 
 
 

Publicitate

Publicitate