CSU Alba Iulia a trecut cu bine de primul hop important spre atingerea obiectivului. Fetele lui Popov au câştigat 3 din 4 sferturi. Scorul pe sferturi a fost 17-12, 19-15, 11-14, 14-9. CSM a câştigat doar primul sfert după pauză.

După ce etapa trecută CSU a învins Danzio Timişoara fără drept de apel în sala „Constantin Jude” cu scorul 37 : 100, a venit rândul ca fetele să câştige şi în faţa propriilor suporteri. Nici CSM Târgovişte nu s-a lăsat mai prejos şi etapa trecută au marcat 111 puncte în confruntarea cu CS Nova Vita în sala sporturilor din Târgovişte, câştigând cu 111 : 28.

Meciul a decurs cu multe faze spectaculoase, de ambele părţi şi multe ratări incredibile. CSU a intrat bine pe teren şi primul sfert a decurs în favoarea gazdelor, care reuşeau se impună cu 17:12. În comparaţie cu prima perioadă, cea de-a doua a fost ceva mai strânsă între cele două formaţii, însă Alba avea să încheie prima repriză cu scorul de 36:27.  După revenirea de la cabine, târgoviştencele s-au motivat mult mai mult şi, în ciuda nenumăratelor ratări incredibile din tabăra albaiuliencelor, CSM a reintrat în joc şi, la finalul perioadei cu numărul 3, mai aveau de recuperat un handicap de 6 puncte. Scor 47:41. Ghinionul din sfertul 3 avea să dispară în ultimele 10 minute ale jocului, iar CSU a controlat ultimul sfert, prin coşuri marcate spectaculos, contraatacuri rapide şi multe recuperări de excepţie. Într-un final, echipa universitară a câştigat una dintre cele mai grele meciuri ale campionatului. Au încheiat partida în aplauzele spectatorilor, cu scorul de 61:50. Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost Chastity Reed, de la CSU Alba Iulia, care a reușit 19 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții, pentru un coeficient de eficiență de 22 de unități.

O importantă influenţă asupra scorului au avut-o şi cei aproximativ 300 de spectatori, care au încurajat echipa albaiuliană de la începutul până la finalul confruntării. Pe tot parcursul meciului, din rândul galeriei „Gruppo Arnsberg” s-a auzit nenumărate cântece, iar, la final, au fost acompaniaţi de jucătoare.

Statistică meci CSU Alba Iulia: Chastity Reed – 19 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive Tiffany Brown – 9 puncte și 5 recuperări, Jovana Vukoje – 9 puncte și 2 recuperări, Sasa Cadjo – 9 puncte, o recuperare și 2 pase decisive, Khadijah Whittington – 8 puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive, Annemarie Părău – 5 puncte, 5 recuperări și 7 pase decisive, Breanna Salley – 2 puncte și 3 recuperări, Alexandra Uiuiu – 2 recuperări și Larisa Toma – o recuperare.

Chastity Reed şi Khadijah Whittington au declarat că, din punctul lor de vedere, apărarea a făcut diferenţa în meciul cu CSM:

            Chastity Reed: Sunt mulțumită că am reușit victoria, chiar dacă nu am făcut cel mai bun meci și am ratat destul de mult, însă ne-am apărat foarte bine și cred că aici s-a făcut diferența. Târgoviște este o echipă bună, meciul putea să se termine și în favoarea lor, am avut unele momente de lipsă de concentrare în care ele au revenit și puteau să o facă și mai bine, însă mă bucur că acest lucru nu s-a întâmplat.”

            Khadijah Whittington: „A fost un meci dificil, Târgoviște ne-a pus probleme serioase, însă apărarea ne-a funcționat foarte bine în repriza secundă și cred că aici s-a câștigat meciul. S-a văzut însă că a fost un meci de început de sezon, s-au făcut multe greșeli și mai avem de lucrat la omogenizarea echipei, însă sunt fericită că am câștigat acest meci important.”

Antrenorul CSU Alba Iulia, Miroslav Popov, a declarat că apărarea şi avantajul terenului propriu au fost atuurile lui CSU Alba Iulia:

            Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: „A fost foarte greu, Targoviște are câteva aruncătoare de 3 puncte, iar noi nu le-am apărat foarte bine în prima parte a meciului. S-a văzut însă că ne-am dorit mai mult victoria și am reușit să o obținem. Cred că astăzi s-au întâlnit două echipe bune, iar pentru noi a contat mult avantajul terenului propriu. Bineînțeles că mai avem de lucrat, dar este bine că am trecut cu brio peste primul test cu adevărat dificil din acest sezon.”

Bogdan Duma a declarat că se aşteptau la o asemenea dificultate şi este mulţumit de acest debut de sezon:

            Bogdan Duma, președinte al Consiliului de Administrație al CSU Alba Iulia: „A fost un meci dificil, ne așteptam la un asemenea meci, deși mulți nu o dădeau pe Târgoviște în lupta pentru campionat în acest sezon. S-a dovedit însă că vicecampioanele au o echipă redutabilă, dar noi am reușit să le învingem și să ne continuăm parcursul bun din acest debut de sezon. „

 

Etapa viitoare, CSU Alba Iulia întâlneşte campioana ICIM Arad, tot în sala „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Adversara de astăzi, CSM Târgovişte, joacă pe teren propriu, împotriva celor de la SCM CSS Craiova.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate