IMG_5176CSU Alba Iulia a pierdut cu 2-0, la general, semifinala cu CSM Târgoviște. Echipa pregătită de Miroslav Popov a jucat joi. la Târgovişte, al doilea joc cu vicecampioana. Din păcate, formația din Cetatea Marii Uniri nu a reușit să producă surpriza și va trebui să se mulțumească cu finala mică.

Scorul final 80-68 (pe sferturi, 28-11, 16-16, 18-21 și 18-20) a fost după un joc în care CSU Alba Iulia nu a pus prea multe probleme. Echipa lui Dan Fleșeriu s-a distanțat încă din primele 10 minute, când deja conducea cu 28-11.

Sfertul doi a adus o altă față a grupării din Alba Iulia. Echipa lui Popov nu a mai încasat la fel de multe puncte și a reușit să mențină distanța pe tabelă. La pauză scorul a fost 44-27.

În sfertul trei CSU Alba Iulia a jucat mai bine și s-a apropiat la opt puncte însă nu a mai avut forța de a rezista și gazdele s-au distanțat din nou la 14.

Ultimul sfert nu putea să aducă mari surprize, chiar dacă la un moment dat Alba Iulia a reușit să se apropie din nou pe tabelă.

Sezon compromis, obiective ratate!

IMG_5217Odată cu ratarea accederii în ultimul act al Ligii Naționale de Baschet Feminin, formația lui Miroslav Popov și-a ratat și cel de-al doilea obiectiv fixat înaintea acestui sezon. La startul campionatului oficialii echipei din Alba Iulia au menționat că obiectivul clubului din orașul Unirii este „câștigarea Cupei României și a campionatului”, însă albaiuliencele au ratat rând, pe rând.

Mai întâi baschetbalistele au fost eliminate din Cupa României, însă au făcut uitat acest obiectiv deoarece au cucerit Liga Europei Centrale, competiție care nu intra inițial în calculele albaiulienilor.

Apoi CSU Alba Iulia trebuia să facă față echipe cu probleme, CSM Târgoviște, formație pe care au învins-o de două ori în campionat. Din păcate Alba și-a arătat din nou limitele, ca tradiție sau ca joc, nici nu mai contează atât timp cât la Alba Iulia se repetă același episod la infinit, se pare.

Indiferent de poziția pe care termină în sezonul regulat, CSU Alba Iulia nu reușește să se califice în finală, asta chiar dacă ar fi avut avantajul terenului propriu sau nu. Sezonul trecut CSU Alba Iulia a fost eliminată tot de CSM Târgoviște, însă scorul a fost 2-1. În urmă cu doi ani CSM Satu Mare ne-a eliminat din sferturi, prin metode mai mult sau mai puțin sportive.

IMG_5197Dan Fleșeriu ne-a dat din nou „mutarea-n plic”

CSU Alba Iulia Iulia este pentru a treia oară eliminată de antrenorul Dan Fleșeriu. Prima dată, tehnicianul sibian ne-a eliminat din sferturile de finală, când l-a învins pe Tomas Bilek.

Anul trecut CSU Alba Iulia a jucat finala mică cu CSM Satu Mare, dar același Dan Fleșeriu ne-a suflat medaliile de bronz.

Acum Dan Fleșeriu ne-a făcut din nou să ratăm obiectivul fixat după ce ne-a eliminat în semifinale cu 2-0.

Putem spune astfel că Dan Fleșeriu a devenit „nașul” echipei noastre și cu siguranță în acest mod și-a luat revanșa după ce în vară a fost la un pas de a veni la Alba Iulia.

Finala mică, o palidă consolare!

CSU Alba Iulia va trebui să se mulțumească cu locul trei, asta dacă va trece de Sfâtnu Gheorghe în finala mică, unde din nou Alba va avea avantajul terenului propriu.

Până la urmă se adeveresc spusele fostului director sportiv, Petru Eleș; acesta menționa sezonul precedent că o echipă trebuie să urce treptat, iar acest lucru se întâmpla acum la Alba Iulia. După locul 4, probabil urmează 3 pentru CSU Alba Iulia, însă echipa noastră a ratat o șansă importantă să joace cu trofeul pe masă.

 
 
 

Publicitate

Publicitate