CS Universitatea Alba Iulia a încheiat unul din cele mai prolifice sezoane petrecute în Divizia A de baschet feminin, la capătul unui sezon deloc liniştit pentru staff-ul echipei din Alba Iulia.

Formaţia a început sezonul sub comanda cehului Tomas Bilek, antrenor ce a fost schimbat de la conducerea CSU Alba Iulia după ce a pierdut încrederea fetelor din lot. Venirea lui Miroslav Popov la Alba Iulia a adus revigorarea echipei CSU Alba Iulia, formaţie ce a reuşit să obţină medalia de argint în Cupa României, la capătul unei finale jucate cu CSM Târgovişte.

În campionat Alba a ocupat locul 4 după trei jocuri în play-off cu CSM Satu Mare, formaţie ce a demonstrat că este redutabilă în jocurile de pe propriul teren.

La final de sezon echipa va rămâne fără majoritatea jucătoarelor, singura certitudine este că Miroslav Popov va continua pe banca CSU Alba Iulia, iar din actualul lot mai sunt dorite sportive precum Alexandra Uiuiu, Jovana Vukoje, Amanda Thomspon (baschetbalistă ce este dorită cu insistenţă de cluburi importante din Europa), iar în funcţie de ce transferuri vor fi efectuate, CSU Alba Iulia ar mai putea opta pentru alte baschetbaliste din actualul lot.

La capitolul despărţiri certe ar putea figura numele pivotului Becca Tobin, sportivă ce şi-a anunţat intenţia de a juca în ţara natală, în vreme ce Brantlova, Papp, Nagy, Voica, Laza nu au mari şanse de a rămâne la Alba Iulia.

„Mi-aş dori să am sub comanda mea jucătoare puternice, care să lupte pentru fiecare minge şi să-şi dea viaţa pe teren. Momentan nu ştim exact cine ar putea rămâne. Thompson are oferte importante din alte locuri, astfel că sunt şanse mici să rămână la Alba Iulia, iar din actualul vor rămâne câteva sportive. Săptămâna viitoare vom şti cu siguranţă ce sportive vor rămâne din actualul lot”, a declarat Miroslav Popov, antrenor principal CS Universitatea Alba Iulia

La capitolul veniri ar putea fi amintit doar numele lui Tiffany Brown, iar restul sportivelor ar putea fi sârboaice aduse de Miroslav Popov, dar probabil şi o sportivă de peste ocean. Cert este că lotului lui Popov se vor alătura şi Sica Cuzic şi Andreea Beldian.

Petru Eleş pe picior de plecare

Chiar dacă a obţinut performanţe importante alături de CSU Alba Iulia, directorul sportiv Petru Eleş ar putea părăsi formaţia din Cetatea Marii Uniri. Acesta şi-a îndeplinit obiectivele, însă conform unor surse acesta nu ar mai fi dorit la Alba Iulia.

„Nu ştiu deocamdată cine rămîne şi cine pleacă, asta e treaba lui Popov. Nu ştiu nimic nici despre viitorul lui Petru Eleş la Alba Iulia. E prematur să vorbim despre obiectiv. Popov rămâne 100%”, a declarat Bogdan Duma, preşedintele CA, al CSU Alba Iulia.

Petru Eleş aşteaptă şi el un semn din partea conducerii clubului, iar acesta întârzie să apară.

”Eu sunt la dispoziţia clubului până pe 31 mai, cât mai am contract. Nu am nimic împotrivă să rămân”, a declarat Petru Eleş, director sportiv CSU Alba Iulia.

Cert este că în acest sezon cu actualul staff-tehnic şi administrativ, CSU Alba Iulia a obţinut cele mai mari performanţe din istorie, iar viitorul se anunţă şi mai promiţător la Alba Iulia.

 

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate