CS Universitatea nu a făcut față presiunii puse de CSM Târgovişte, la capătul unui meci pe care l-a condus aproape în totalitate. Scorul final a fost de 57-55 în favoarea echipei CSM Târgoviște, pe sferturi 18-19, 15-13, 14-19 și 10-4.

Baschetbalistele de la CSU Alba Iulia au început excelent partida din deplasarea de la Târgoviște, unde formația lui Tomas Bilek a întâlnit campioana României și echipa care candidează în acest an la câștigarea euroligii. După primul sfert, CS Universitatea conducea cu un punct, 18-19, iar trupa lui Bilek a arătat că poate produce  surpriza.

În sfertul secund, echipa din Târgoviște a preluat conducerea, câștigând sfertul doi cu scorul de 15-13, iar scorul pauzei fiind 33-32 pentru CSM Târgoviște.

După pauză, CSU Alba Iulia a revenit mai motivată de la cabine și a reușit să câștige sfertul trei, având și avantaj de șapte puncte. A treia perioadă de joc s-a încheiat cu scorul de 14-19, iar tabela arăta 47-51, cu precizarea că, pe finalul penultimului sfert, Amanda Thompson a ratat o aruncare de trei puncte, în ultimele secunde ale sfertului trei.

În ultimul sfert, târgoviștencele au intrat hotărâte să remonteze handicapul de patru puncte, dar Alba a reușit să se mențină, ratând câteva oportunități bune de a marca, până spre finalul partidei. Pe final, campioana a întețit atacurile și a reușit să se apropie la doar două puncte, timp în care formația lui Bilek nu găsea calea spre a marca din nou și a încheiat sfertul cu scorul de 10-4. 57-55 s-a încheiat la Târgoviște, iar CSU Alba Iulia are parte de primul eșec stagional.

Pentru CS Universitatea au marcat: Amanda Thompson 18, Terea Brantlova 10, Jovana Vukoje 9,  Becca Tobin 8,  Katya Abramzon 3, Zenta Melnik 3, Eniko Laza 2, Ildiko Nagy 2,

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate