Astăzi de la ora 11.30, sala „Timotei Cipariu” a „luat foc”, în cel mai incitant meci al echipei blăjene în acest sezon. CS Volei Alba Blaj a primit vizita liderului Dinamo București, în cea de-a 5-a etapă a campionatului național de volei feminin, divizia A1. Fetele antrenate de Gajic au pierdut cu scorul de 2-3 (25-16, 25-11, 24-26, 24-26, 10-15).

CS Volei Alba-Blaj a avut parcurs foarte bun până acum în acest sezon, cu patru reușite din patru posibile în campionat, la care se adaugă și reușitele din cupă. După ce s-au impus în fața campioanelor de la Știința Bacău, Blajul trebuia să demonstreze că victoria nu a fost una oarecare și că fetele sunt capabile de a continua seria de victorii. În etapa trecută, CSV Alba-Blaj a câștigat cu 3-1 confruntarea disputată în deplasare, în fața fetelor de la CSM Târgoviște. Echipa dinamovistă s-a impus fără nici o problemă în confruntarea cu CSV Tomis Constanța de pe teren propriu cu scorul de 3-0.

Fetele lui Gajic au început excelent partida, reușind să țină piept și să preia imediat conducerea, astfel că Blajul a reușit să se desprindă, conducând cu diferențe precum 7,8 puncte. Deși primul set s-au impus cu o diferență de 9 puncte, CSV Alba Blaj nu se putea mulțumi cu acest prim set, fapt ce le-a mobilizat pe fete, reușind să înceapă setul al doilea la fel de determinate și de sigure. Profitând de orice gafă făcută de echipa adversă, blăjencele reușeau încet, încet să se desprindă și în setul secund. Diferența creștea din ce în ce mai tare, iar Dinamo s-a văzut condusă din nou cu câte 6,7 puncte.

Al doilea set s-a încheiat tot în favoarea echipei din Blaj, care s-a impus cu 25-12, obținând o victorie mult mai lejeră decât în primul set. Setul cu numărul trei putea fi decisiv, însă Dinamo începea mai bine și reușea să țină aproape de fetele lui Gajic. Deși au condus cu o diferență de două sau trei puncte, echipa gazdă se vedea egalată și chiar condusă la jumătatea setului, scor 17-15. CSV Alba-Blaj nu mai avea suflul necesar pentru a menține partida, iar micile greșeli au fost fructificate de bucureștence, în setul cu numărul patru scorul fiind 24-26.

Pe parcursul setului patru, echipa oaspete s-a concentrat mult mai mult și le-a împins pe adversare să greșească mai mult. Setul a fost unul dintre cele mai strânse, echipele mergând din punct în punct. La scorul de 17 egal, spiritele s-au încins la o decizie a arbitrului, lăsându-se cu proteste și comentarii din partea băncii oaspete. Încurajările fanilor le-a adus un plus de energie formației gazde, care revenea de la un handicap de două puncte, preluând conducerea cu 19-17. CSV Alba Blaj a reușit să-și mențină avantajul de două puncte, însă doar până la scorul de 24-21, când formația gazdă a pierdut șansa de a câștiga setul și totodată meciul, Dinamo reușind să puncteze de cinci ori consecutiv și să câștige setul cu numărul patru la același scor ca setul precedent, 26-24.

Setul decisiv a fost câștigat de vicecampioana Dinamo București, care a reușit să revină în meci și să-și spună ultimul cuvânt al acestei confruntări. Ultimul set al bătăliei a fost pierdut de fetele antrenate de Branko Gajic, scor final 10-15. Așadar, CSV Alba Blaj pierde un meci important în fața vice-campioanei româniei Dinamo Romprest București.

Sala a fost neîncăpătoare pentru sutele de fani care au venit să asiste la acest derby. Suporterii blăjeni și-au încurajat favoritele de la primul până la ultimul fluier.

Următoarea etapă este programată în data de 9 noiembrie, când formația CSV Alba Blaj întâlnește pe teren propriu pe formația de pe locul 6, CSM Lugoj, în timp ce Dinamo Romprest București joacă pe teren propriu împotriva echipei ce se clasează pe locul șapte, CSM „U” Craiova.

CS Volei Alba Blaj a profitat de următorul lot (antrenor: Branko Gajic): D. Adriana, S. Adina, L. Camila, R. Ramona, V. Denisa, K. Miroslava, M. Katja, T. Luminiţa, C. Milagros, I. Roxana, S.Adina și R. Valentina.

Dinamo Romprest București  a avut la dispoziție următorul lot (antrenor: Marian Constantin): N.Diana, A. Irina, M. Alida, Z.Tsvetlina, S. Liana, F. Loredana, D. Nicole, B. Ioana, C. Diana, K. Marjia, M. Daniela și C. Mirela

 
 
 

Publicitate

Publicitate