CS Universitatea Alba Iulia are ambiții mari în sezonul 2012-2013. Gruparea antrenată de Tomas Bilek și George Lăncrănjan are un obiectiv precis, mai exact clasarea pe locurile 1-4, ce asigură prezența în cupele europene sezonul viitor.

Joi, CS Universitatea Alba Iulia a plecat în cantonament la Târgu Secuiesc, pentru a se pune la punct cu pregătirea fizică. Totodată, perioada petrecută în cantonament poate fi benefică și pentru baschetbalistele echipei, care vor avea suficient timp să socializeze.

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” speră ca echipa să-și îndeplinească obiectivele pentru sezonul viitor, dar că Petru Eleș și Tomas Bilek vor continua la Alba Iulia.

„Astăzi vom marca începutul noului sezon pentru echipa de baschet a Universității. Este o echipă destul de schimbată acum, poate mai știți și voi anumite aspecte legate de transferuri. Continuăm cu aceeași conducere tehnică. Ambițiile vor fi mai mari decât anul trecut. Să sperăm că vom realiza toate obiectivele. Vom avea și sprijinul necesar al autorităților locale, județene și ne vom atinge obiectivele pe care ni le vom propune ”, a declarat Daniel Breaz, rectorul UAB.

Nici directorul sportiv, Petru Eleș nu este pesimist înaintea sezonului, totuși acesta speră ca echipa noastră să fie ferită de accidentări sau de alte neplăceri.

„Vrem să facem mai mult decât anul trecut. Eu nu vreau să spun că intrăm în 1-4 sau că luăm o medalie. Din punctul meu de vedere, vreau să formăm o echipă care să reprezinte cu cinste județul Alba, orașul Alba Iulia, Universitatea 1 Decembrie 1918 în Cupele Europene. Ceea ce înseamnă că ne gândim la tot ce este în jurul echipei să fie la standardele Europene. Pentru a juca în Cupele Europene trebuie să intrăm în 1-4. Eu vreau să câștigăm toate meciurile și să câștigăm campionatul și Cupa Europeană, dacă se poate și sunt convins că toți vor astea. Dar nu se poate totul dintr-o dată. Din moment ce noi am făcut lotul, ni se pare cel mai bun posibil. Este un lot echilibrat, mult mai echilibrat decât în sezonul trecut. Sunt jucătoare pe care le-am adus, multe au fost monitorizate”, a declarat Petru Eleș, director sportiv CS Universitatea Alba Iulia.

Parchetul din Sala UAB renovat, urmează tribunele

Chiar dacă a fost pauză competițională, oficialii echipei CS Universitatea nu s-au bucurat foarte mult de ea. Fie că au făcut planuri pentru sezonul viitor sau că au retușat anumite detalii la sala de sport, întreg staff-ul echipei a muncit ceva. Parchetul din sala în care echipa din Alba Iulia își desfășoară meciurile de pe propriul teren a fost renovat și relăcuit, iar Daniel Breaz are în plan să majoreze capacitatea locurilor din sală.

„S-a lucrat puțin la parchetul din sală. A fost aranjat, relăcuit și se dorește mărirea capacității tribunelor. Aici sunt mai multe probleme, avem nevoie de mai multe aprobări, trebuie să modificăm proiectul și anul trecut au fost foarte mulți spectatori care nu găseau o poziție prea bună pentru a viziona meciul”, a mai spus Daniel Breaz.

Chiar dacă renovarea locurilor suplimentare era în calcul de mai multă vreme, nici până în acest moment cei responsabili cu acest aspect nu au reușit să majoreze capacitatea sălii.

Program infernal pentru CSU Alba Iulia. Eleș: „E mai bine să fii în priză de la început ”

Trupa albaiuliană va avea parte de un program dificil în debutul sezonului. Mai exact, CSU va debuta în noul sezon contra grupării SCM Craiova, în runda secundă va juca cu Sportul Studențesc (formație întărită considerabil), iar în rundele trei, patru și cinci, fetele lui Tomas Bilek se vor lupta cu granzii campionatului, în următoarea ordine: CSM Târgoviște (deplasare),  CSM Satu Mare  (acasă) și ICIM Arad (deplasare).

„Trebuia să jucăm cu toate echipele. Pot să spun că, dacă trecem de perioada de pregătire fără accidentări, o să fim bine. E bine să fii în priză de la început, dar e mai bine așa decât să joci odată cu o echipă foarte slabă și apoi cu una foarte bună. Dacă vom rămâne în formula cu toată lumea sănătoasă, nu o să avem probleme”, a adăugat Eleș.

Eniko Tarța a mărturisit că intenționează să poarte numele soțului (Laza) și că va renunța la Tarța, în acest sezon. Sportiva nu se teme de programul echipei, chiar dacă vor juca trei derby-uri în debutul sezonului.

„Urmează o perioadă de pregătire și de acomodare, abia aștept să înceapă meciurile. Fiecare joc trebuie tratat separat și trebuie să avem victorii. Cred că începem treptat cu Craiova și cu Sportul și apoi vom avea meciurile tari. Nu pot spune că mă tem de vreo echipă. Eu cred că ne putem face treaba meci de meci”, a declarat Eniko Laza.

Antrenorul echipei, cehul Tomas Bilek consideră echipa pe care o pregătește acum e mai puternică și mai solidă decât în sezonul trecut. În actuala ediție a Diviziei A de baschet feminin, CSU își va construi echipa conform normelor solicitate în Cupele Europene. Astfel, Tomas Bilek se va baza pe aportul a doar două jucătoare din Statele Unite, restul stranierelor fiind europene.

„Anul trecut m-ați întrebat dacă-mi place orașul, ei bine îmi place orașul. Despre CS Universitatea, am format echipă  mai experimentată, mai valoroasă, am schimbat câteva jucătoare. E bine că voi avea mai multe schimbări la dispoziție. Cred că vom fi pregătiți pentru cupele europene. Va trebui să lucrăm, dar cred că echipa asta  are tot ce e necesar pentru sezonul viitor”, a declarat Tomas Bilek, antrenor principal CS Universitatea Alba Iulia.

În ediția viitoare a sezonului din Divizia A de baschet feminin, CS Universitatea se va baza pe aportul unui nou sponsor. Este vorba de „Albalact”. Firma de lactate va sprijini financiar gruparea din Alba Iulia.

„Albalact e un nou sponsor la CSU. Ne vom baza în continuare pe sponsorii din sezonul trecut și oricine dorește să ne sprijine este binevenit”, a încheiat Daniel Breaz.

După ce vor reveni din cantonament, baschetbalistele de la CS Universitatea vor pleca în Bosnia, unde vor susține mai multe jocuri de pregătire în cadrul unui turneu internațional.

 
 
 

Publicitate

Publicitate