În perioada 30 august – 2 septembrie, s-au desfăşurat, la Iaşi, finalele Campionatelor Naţionale de Orientare în alergare în probele de Sprint, Medie Distanţă, Lungă Distanţă şi Ştafetă, desfăşurate în această ordine.

La această competiţie, CS Unirea Alba Iulia a aliniat la start un număr de 9 sportivi în probele individuale şi 3 ştafete, câte una la juniori, senioare şi seniori.

Sportivii unirişti au avut clasări pe podium în fiecare dintre cele 4 etape, reuşind să cucerească 10 medalii, dintre care 3 de aur, 5 de argint şi 2 de bronz.

Sâmbătă, 1 septembrie, în finala probei de Lungă Distanţă, etapă de concurs ce a contat pentru clasamentul mondial al elitei masculine şi feminine fiind clasificată WRE (World Ranking Event), victoria a revenit, la ambele categorii, sportivilor de la CS Unirea Alba Iulia, Irina Maiorescu (senioare) şi Tamas Bogya (seniori). Pe lângă medaliile de aur şi titlurile de campioni naţionali, aceştia au obţinut şi puncte importante în clasamentul mondial. Tot la seniori, Milea Radu s-a clasat pe un onorabil loc 5. În aceeaşi zi a fost obţinută şi cea de a treia medalie de aur, prin Ştefan Copeţchi, care a devenit campion naţional la  juniori I.

Rezultatele obţinute în celelalte probe individuale au fost următoarele:

I. Proba de Sprint: Irina Maiorescu – locul 2; Ștefan Copeţchi – locul 3

II. Proba de Medie Distanţă: Irina Maiorescu, Bogya Tamas – locul 2; Ștefan Copeţchi  – locul 3.

”Rezultatele foarte bune obţinute în acest an şi la această competiţie au făcut ca cei trei campioni naţionali să fie selecţionaţi în lotul României, care va participa, în perioada 5-9 septembrie, la Campionatele Europei de Sud-Est la Orientare (SEEOC) care se vor desfăşura în Turcia, la Bursa. Din păcate, Tamas Bogya  nu va putea face deplasarea, neprimind acordul de la locul de muncă (fiind angajat al MApN), dar Irina Maiorescu şi Ştefan Copeţchi vor participa la această importantă competiţie şi aştept de la ei clasări cât mai bune, poate chiar să se întoarcă cu medalii”, a declarat Marius Anghel, antrenorul secției de Orientare Sportivă de la CS Unirea Alba Iulia.

În ultima zi a întrecerilor s-au desfăşurat probele de ştafetă, unde CS Unirea Alba Iulia a intrat în posesia medaliilor de argint atât la senioare (în componenţa Andreea Dănilă, Maria Boyko, Irina Maiorescu), cât şi la juniori (în componenţă Vasile Aluaş, Robert Muscaliuc, Ştefan Copeţchi). Ştafeta seniorilor a fost compusă din Radu Milea, Marius Anghel şi Tamas Bogya s-a clasat pe locul 5.

 
 
 

Publicitate

Publicitate