Anul 2012 poate fi cel mai dezastruos an din istoria echipei Unirea Alba Iulia. Dincolo de toate retrogradările, umilințele suferite în trecut, în acest an echipa ce a adus nume grele în fotbalul românesc și a făcut multe zile de sărbătoare pentru locuitorii orașului Alba Iulia, e pe punctul de a dispărea de pe harta fotbalului românesc.

Se pare că mayașii nu au greșit în totalitate cu venirea sfârșitului lumii, cel puțin nu în cazul Unirii Alba Iulia, sfârșitul e aproape. Abandonată de finanțatori, autorități locale și public, echipa a fost ținută în viață de președintele Mihai Dăscălescu, ajutat de antrenorul de la echipa de juniori Florian Brumaru. Cei doi au bătut din poartă în poartă pe la firme pentru a mai obține fie hrană pentru fotbaliști, fie bani sau alte produse necesare subzistenței.

Chiar dacă în fotbalul modern, nici o echipă nu începe sezonul fără un cantonament sau fără un stagiu de pregătire centralizat, ei bine uite că echipa  pregătităt de răbdătorul Stelian Gherman a rueșit și această ispravă. Ba mai mult atât timp cât restanțele nu erau colosale, fotbaliștii au obținut și victorii în jocuri în care gruparea albaiuliană era privită ca fiind victimă sigură.

Dărmat de problemele existente la club și cu restanțe cumulate al căror număr nu mai contează, deoarece  șansa ca să își mai vadă banii munciți la Alba Iulia sunt mici, antrneorul Stelian Gherman a tras corabia și a reușit să unească vestiarul, precum o familie lovită de un necaz, dar cum și familiile se dezbină așa au cedat și elevii lui Gherman.  Tehnicianul recunoaște că această criză nu este doar la Alba Iulia, însă se declară mulțumit de ceea ce a obținut în debutul sezonului.

Stelian Gherman: „Sunt șanse mari ca echipa să nu mai continue în Liga a II-a”

„2012 a fost un an de criză, un an cu mari probleme, dar cu toate acestea, dacă ne gândim la rece, dacă eram mai atenți și ascultau de mine poate reușeam mai mult. Am făcut în primele 5 etape nouă puncte. Din punctul nostru de vedere noi, al staff-ului tehnic și al jucătorilor am dat totul. Nu am avut vitaminizare, cantonament, am încercat să oferim o alimentație pentru sportiv. A fost un an cu probleme nu doar pentru noi pentru toată Liga a II-a și nu știu dacă se vor termina. Sunt șanse mari ca echipa Unriea Alba Iulia să nu mai continue în Liga a II-a.  Am revenit la echipă să nu se desființeze. Viața merge înainte, dar e trist ce se petrece”, a declarat Stelian Gherman, antrenor la Unirea Alba Iulia.

„Uriașul” e lovit din toate părțiile, iar istoria echipei ce a reușit să nu piardă nici un meci în Liga I, pe „Cetate” contra echipei Steaua București, sau care a umilit după revoluție Universitatea Craiova, pare dată uitării.  Nici măcar campaniile de pe rețelele de socializare nu au reușit să ajute clubul, acțiuni care au avut mai mult sau mai puțin o tentă politică.

Părerile de rău ale antrenorului nu mai țin de foame nimănui, încet, dar sigur jalea și haosul se instalează pe „Cetate”, stadion ce va avea cel mai probabil soarta arenei din Cugir, va fi paragină sau de ce nu centru comercial.

”Dacă am fi reușit să ne organizăm mai bine, să nu avem restanțe așa mari eu cred că reușeam să ne salvăm. Pe plan sportiv am făcut tot ce s-a putut atât eu cât și jucătorii.  S-a văzut finalul de campionat, utlimele etape n-am reușit să batem Luceafărul, nu am rueșit să batem FC Argeș în 8 oameni.  Dacă pleacă jucătorii e mai grav, deja am pierdut câțiva jucători valoroși”, a mai punctat Gherman, cu o voce cuprinsă de amărăciune.

„Piesele grele” părăsesc echipa. Antrenorul și președintele la  Sibiu?

Unirea Alba Iulia rămâne și fără jucători în această iarnă. Dacă lui Bucurică îi expiră contractul pe 31 decembrie, lista plecărilor este completată de nume precum Oară, Pascal, Bumbac. Mureșan, Tiut, Negruț și Mândrușcă, ultimii nu ar avea motiv să rămână alături de juniorii A și B. Totuși cele mai dureroase pierderi le-ar putea reprezenta cele ale lui Stan și Schuller, fotbaliști care ar fi putut ține Unirea vie până în vară prin trasferul lor la FC Vaslui sau Astra Ploiești.

Nici conducătorii nu mai rămân. Mihai Dăscălescu și Stelian Gherman ar putea pleca la „pachet” la Sibiu, aparent mutarea este imposibilă întrucât și Voința Sibiu a abandonat competiția, dar FC Maramureș Universitar Baia Mare, mută taraba și la Sibiu, după ce a jucat la Zlatna în debutul acestui sezon.

”Am auzit ceva zvonuri, am înțeles că echipa de la Baia Mare vor să o mute la Sibiu dar nu știu nimic sigur. Dacă se găsește o modalitate de a pleca la Sibiu.  Acolo e un oraș cu tradiție, poate reușim să facem o înțelegere dacă se mută Baia Mare. Dar fără condiții de pregătire și salarizare optimă e greu să faci ceva”, a mai punctat tehnicianul.

Unirea Alba Iulia a ajuns aici datorită hazardului din Liga I, când fotbaliști precum Florin Ilie, Andrei Zăgrean erau goniți, din cauza faptului că într-un moment de „inspirație” șefii clubului au decis să aducă sub formă de împrumut jucători cu salarii colosale pentru un oraș ca Alba Iulia.

 
 
 

Publicitate

Publicitate