DSC_0193Confruntare internă care se anunță lejeră pentru CSU Alba Iulia. În această seară, cu începere de la ora 18:00, echipa antrenată de Miroslav Popov întâlnește pe propriul teren pe Rapid București, într-o partidă care contează pentru etapa a XI-a a Ligii naționale de baschet feminin.

Disputa se anunță a fi un antrenament cu public pentru gazde, având în vedere că întâlnesc una din codașele clasamentului, formație formată doar din jucătoare autohtone, majoritatea tinere, care nu a reușit să câștige decât împotriva lanternei roșii, SCM Craiova, în acest sezon.

Prestația din campionat de până în prezent arată clar diferența de valoare din acest moment între cele două combatante. Astfel, CSU Alba Iulia ocupă poziția a patra în clasament și a reușit să obțină până în acest moment 8 victorii, înregistrând două înfrângeri, cu campioana CSM Târgoviște, respectiv CSBT Alexandria. De cealaltă parte, Rapid București se clasează pe locul 13, cu un singur succes și 9 partide pierdute și luptă practic pentru a nu termina pe ultima poziție la finalul campionatului. Ca performanță negativă pentru bucureștence este de amintit faptul că în partida pe care acestea au disputat-o împotriva campioanei en-titre din România, sportivele lui Dan Militaru nu au reușit să puncteze deloc în repriza a doua, iar scorul final al meciului a fost unul drastic, 22-104.

În întâlnirile directe, scorul este unul favorabil gazdelor, 6-2, care au câștigat de altfel ultimele 6 dispute față în față.

În ceea ce privește loturile de jucătoare, câștig de cauză are CSU, care beneficiază de cinci jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce Rapid dispune de doar de sportive autohtone. Astfel, la CSU evoluează trei americance, o canadiancă și o bosniacă, cinci jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 2 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, trupa din Giulești are în echipă doar baschetbaliste din România, majoritatea tinere.

Meciul din această seară este unul special pentru jucătoarea de la CSU, Larisa Toma, care a evoluat pentru Rapid București timp de 11 ani.

De menționat că începând cu această partidă și în continuare în următoarele 3 dispute pe care CSU le mai are de jucat pe propriul teren, clubul universitar, în colaborare cu Serviciul social din cadrul Primăriei Alba Iulia, invită toți iubitorii de baschet, care vin la sală, să ia parte la o acțiune caritabilă de ajutorare a câtorva familii nevoiașe din Alba Iulia, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Astfel, începând de astăzi sunteți așteptați la meciurile de acasă să aduceți la sală haine, obiecte, produse sau sume de bani, care vor fi donate înainte de Crăciun unor familii din oraș aflate în dificultate. De asemenea, donații se pot face și în zilele de marți și joi, de la ora 20.00, în cadrul programului de antrenamente gratuite de aerobic, de la sala Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

 

 

 

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate