CSU Alba Iulia a reușit să facă furori în sezonul 2011, când a încheiat campionatul pe locul 5. Chiar dacă a fost eliminată de CSM Satu Mare, fanii grupării din Alba Iulia s-au declarat mulțumiți de jocul fetelor, care au fost categoric dezavantajate de arbitraj. În 2012, după un tur greu plin de momente agitate, CSU Alba Iulia se află pe locul patru și calificată în semifinalele Cupei României.

Petru Eleș consideră că finalul de sezon din 2012 este mai important ca locul 5 obținut în 2011, plus că ultimele opt victorii consecutive rămân în mintea fanilor.

„ A fost un an bun, greu în acelaşi timp. Am încheiat cui opt victorii consecutive şi, dacă ne luăm după ultimele două luni şi de obicei ne rămân în memorie ultimele meciuri, a fost per total un an bun”, a declarat Petru Eleș, director sportiv CS Universitatea Alba Iulia.

Întrebat cum comentează începutul mai ezitant de sezon, Eleș a fost prompt și a motivat totuși cum au venit cele trei eșecuri.

„Eu am fost în Bucureşti când s-a tras la sorţi, am văzut că vom avea trei meciuri în interval de şapte zile cu cele mai bune echipe din campionat. Din păcate, nu am reuşit să câştigăm niciunul. Am jucat foarte bine la Târgovişte, binişor cu Satu Mare şi foarte slab la Arad, dar  foarte slab şi pe fondul căderii fizice. A venit şi episodul Timişoara, despre care nu doresc să comentez, după care a venit şirul de opt victorii consecutive şi totul s-a terminat bine”, a spus Eleș.

Acesta a considerat că ar fi trebuit câștigat la Timișoara și nu neapărat unul din cele trei jocuri cu Satu Mare, Târgoviște sau Arad.

Şi-a mărturisit și aşteptările pentru 2013, iar acestea nu sunt mari, ba chiar realizabile.

„Din punct de vedere sportiv, sper din tot sufletul că vom putea aduce o medalie pentru CSU Alba Iulia. Merită după atâţia ani de investiţie şi seriozitate. Pe plan personal, îmi doresc să fiu sănătos”, a încheiat Eleș.

Trebuie menționat că în pauza de iarnă CSU Alba Iulia nu va efectua nici un transfer, astfel că nici o sportivă nu va veni sau nu va părăsi gruparea din Alba Iulia.

Conform statisticilor oferite de Frbaschet.ro, cel mai bun 5 al echipei CS Universitatea este următorul: Katya Abramzon, Eniko Laza, Becca Tobin, Amanda Thompson și Jovana Vukoje.

 

 

Comentarii

 1. fancsu spune:

  Cum ,nu se face nici o schimbare? La ultimele meciuri am vazut o jucatoare care sedea pe banca, linga rezerve,ce s-a intimplat cu ea? Sper ca nu o tineti pe Katia Abramzon si-i dati cu piciorul americancei?! Voi nu vedeti ca aceasta doar incurca lucrurile pe teren? E nervoasa, se pierde dupa ce rateaza un cos,plinge…Avetri grija ca o sa o pierdeti si pe Amanda Tomson si pe Becca Tobin…

 2. mda spune:

  Cu tot respectul pentru munca depusa, dle Eles, cred ca decalratiiela stea au fost date dupa o noapte grea. Sa ne aducem putin aminte. Anul trecut cu un lot de 5+1 am ajuns pe locul 4, am pierdut la Satu Mare pe mana arbitrilor, dupa ce in primul meci am jucat prost ultimele 2 sferturi. Anul asta, Satu Mare ne-a batut bine, desi anul trecut in campionat am castigat. Cu CSM Tg ne-m luat-o la fel, anul asta doar ghinionul a fauct sa pierdem la 1 pct. ICIM ne-a aplicat-o bine, 26 de puncte. Astea sunt cele ce raman in mintea suporterilor, nu cele 8 victorii consecutice pe care le-am avut cu rapid, cluj, echipe mici.
  Ne mai ramane in minte (unora) modul in care echipa este pregatita tactic (lipsa de reactie a lui bilek din sezonul trecut de la meciul cu ICIM de acasa pe care -am avut in mana dar nu stiu cum l-am pierdut), lipsa de dorinta a unor jucatoare gen brantlova, abramzon.
  Medalie? dle Eles, optimist, dar nu cu staff-ul actual si nu cu unele jucatoare.
  Solutie realizabila (doar o opinie ): Arunca o privire la Satu Mare, esti de acolo, i-a vezi dl Fleseriu ce mai face si un shooter constant (obligatoriu). Las-o pe katya in lumea ei, pe brantlova sa mearga acasa si le uiuiu sa poze ca doar atat stie.

 3. gio spune:

  In principiu de acord. Doar trei observatii: noapte grea e exclusa la Eles caci nu consuma alcool, meciuri grele au fost si in sirul celor 8 (Sfantu Gheorghe sau Alexandria de trei ori), iar pe antrenor Eles a vrut sa-l schimbe acum doua luni, dar nu a fost lasat.

 4. fancsu spune:

  Ati uitat cu totii zvonurile despre Eles? Nu-l mai ridicati in slavi ca e cu musca pe caciula.Din cauza lui voiau Duma si Lancranjan sa-si dea demisia, parca asa scria prin ziare.El o tine „in brate” pe Abramzon. Oare Bilek poate comenta in front? Nu am pretentia ca sint as in baschet,dar pot sa am si eu o parere? Eu cred ca antrenorul trebuie sa-si selecteze jucatoarele, managerul trebuie doar sa le „cumpere”,sa se ocupe de formalitati…nu el face antrenamente cu ele, eventual el poate sa mai ia cite un comision de la acestea. Lasa-ne, lasa-ne Eles lasa-ne! Ia-te de mina cu Katia si valea! Nu pling nici dupa Bilek…dar…sa asteptam etapa urmatoare…

 5. Andrei Popescu spune:

  Nu-l ridica nimeni pe Eles in slavi, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa nu-i recunoastem meritele. Anul trecut echipa a fost construita de el si pot sa spun ca a mers chiar bine, cu putine momente de dezechilibru in ce privesc arbitrajele si incapacitatea antrenorului de a lua niste decizii pe moment cu sange rece. Si la Satu Mare a construit o echipa cu un antrenor care totusi se pricepe. Nu vreau sa para asta un post „pro Eles”, are si el greselile lui gen: ambrazon, care ne-a lamurit de valoarea ei, foarte capricioasa si cu un salar mult peste ce joaca.
  @FANCSU, nu stiu daca ai participat la un antrenament al fetelor sau un ciclu de o saptamana, puteai sa-ti faci o parere de cum se lucreaza la echipa din punct de vedere tactic si fizic, iar daca te si pricepi putin, realizezi unde este problema si ca plecarea celor doi nu lasa un gol. Cel putin lancrajan mi se pare cantitate neglijabila…

 6. Rica spune:

  fancsu, nu din cauza lui Eles au vrut cei doi sa-si dea demisia, ci din cauza faptului ca, cel putin asa scria prin ziare, au ramas la echipa si Bilek si Eles. Acuma ma intreb si eu, oare nu putea fi din cauza lui Bilek? Erau 50% sanse dupa mintea mea sa fie asa, conform chiar site-ului pe care scriu acuma. Si atunci? E usor sa dam in unul sau in altul, dar un lucru pot sa-ti spun, si o spun ca si un om din fenomen, Duma, Lancranjan si Bilek, cu toate ca toti trei au mai multe caracteristici pozitive decat negative, nu ajung nici la degetul mic al lui Eles in baschet!

 
 

Publicitate

Publicitate