În weekend, la Straja se desfășoară a 9-a ediţie a concursului „Alba Motor Challenge”, în cadrul campionatului național de viteză în coastă. Un număr de 51 de concurenţi s-au înscris la competiţie.

Vezi în foto ataşat lista completă a concurenţilor.

Competiţia este organizată de Clubul Sportiv Autosport Fair Play, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi sub patronajul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Vezi AICI detalii despre traseu, condiţii şi programul evenimentului.

Circulația rutieră pe DJ107 între Hăpria și Berghin va fi închis între orele 8-18, atât sâmbătă 19 octombrie, cât și duminică, 20 octombrie 2013.

 

„Suntem la a IX-a ediție a competiției Alba Motor Challenge și acest lucru mă bucură foarte mult.Putem vorbi deja de o tradiție a curselor de viteză în coastă organizate de clubul nostru <sub zidurile cetății Alba Iulia>. Avem 51 de piloți înscriși la start, sportivi care ne onoreaza cu prezența iar noi vom face tot posibilul ca șederea lor la Alba Iulia să fie una plăcută”, a declarat Mihai Beldie, Președinte Club Sportiv Autosport Fair Play.

Alba Motor Challenge se înscrie într-o lungă tradiție automobilistică din apropierea cetății Alba Iulia, prima etapă organizată de CS Autosport Fair Play fiind susținută în 1996. Ajunsă la cea de-a IX-a ediție, etapa de viteză în coastă din Alba se desfășoară pe DJ107, având linia de Start trasată în dreptul indicatorului de ieșire din localitatea Hapria, iar Sosirea la intersecția cu drumul către localitatea Straja + 200 m. Primele două ediții ale cupei Alba Motor Challenge s-au desfășurat pe traseul de la Abrud.

”Este o mândrie pentru noi că un Campionat Naţional de Viteză în Coastă se desfăşoară pe un drum judeţean, asta datorându-se faptului că infrastrucura judeţului Alba este la un nivel înalt. Traseul pe care se desfăşoară Alba Motor Challenge a fost reabilitat complet în urmă cu 5 ani, fiind şi în acest moment în stare de funcţionare foarte bună. Totodată, începând din acest an, Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia tehnică, condusă de domnul director Dan Popescu, a asigurat montarea unor parapeţi de protecţie personalizaţi pe traseul de desfăşurare al etapei. Mai mult, începând de anul viitor, dorim ca acest traseu să fie personalizat, prin turnarea unui strat asfaltic colorat, realizând astfel un traseu unic în ţară.”, a declarat Florin Alin Cucui, Vicepreședintele CJ Alba.

Un fapt inedit al competiției de la Alba îl reprezintă însăși Cupa Alba Motor Challenge: în fiecare an, cel mai rapid pilot al etapei pleacă acasă cu un „pui” al acestei cupe. Dacă trei ani la rând același pilot este cel mai rapid, atunci acesta va primi Cupa Alba Motor Challenge. După nouă ediții organizate, cupa este încă în vitrina organizatorului. La ultima etapă a CNVC Dunlop 2013 s-au înscris 51 de piloți, pe lista acestora fiind „bifați” toți pretendenții la titlurile de campion ai fiecărei grupe. Singura absență notabilă, pe care o regretăm din tot sufletul, este cea a pilotului bucureștean Paul Andronic, campionul în exercițiu al grupei H fiind urmărit de ghinioane întregul sezon 2013, fapt pentru care a decis să nu mai participe în calitate de competitor.

Spre deliciul spectatorilor, tânărul și talentatul pilot Matei Mihăescu, care a reprezentat cu succes România în Formula Master, este așteptat la Straja să impună ritmul competiției în postura de forlighter. Acesta va alerga la Alba Motor Challenge cu un BMW M3. Revenit după o pauză de un an în competiția națională a traseelor de viteză în coastă, Alba Motor Challenge 2013 ne propune în week-end-ul care urmează o întrecere automobilistică de zile mari. Fanii competițiilor auto sunt așteptați de-a lungul traseului de 3,5 kilometri să asiste la lupta finală a sportivilor din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2013, printre mașinile participante regăsindu-se monoposturi, mașini istorice sau bolizi de multe sute de cai putere.

 

Printre bolizii cu care piloţii vor concura se află şi trei maşini Dacia

Vă prezentăm maşinile ce se vor prezenta la start:

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate