bistraDuminică, 17 august 2014, la Sălciua sunt programate meciurile semifinale din cadrul Campionatului Munților Apuseni 2014 – fotbal pe teren redus, pentru zona rurală. Dintre toate echipele care au luat startul în acest an, în Campionatul Munților Apuseni 2014, doar Bistra aliniază două formații în semifinalele competiției (juniori și seniori). Celelalte formații care-și vor disputa semifinalele de la Sălciua sunt: Ciuruleasa, Sălciua și Poșaga (la juniori), respectiv Poiana Vadului, Albac și Sohodol (la seniori).

În competiția seniorilor, Bistra – Poiana Vadului este derby-ul semifinalelor din acest an, în timp ce în cealaltă semifinală se înfruntă surpriza Albac (a eliminat la penalty-uri echipa din Lupșa, finalista campionatului din 2013) și Sohodol (campioana ediției precedente). Formația din Bistra a intrat în semifinalele competiției după ce a câștigat contestația depusă după sfertul de finală cu Bucium (în teren 3-2 pentru Bucium), echipă care a folosit pe Robert Cioară (fără domiciliu în Bucium) și pe Andrei Pașca (legitimat la CS Cuprirom Abrud), deși aveau dreptul prin regulament să folosească doar un singur jucător legitimat sau cu domiciliul în altă localitate. Astfel, echipa din Bistra va înfrunta Poiana Vadului, care a eliminat în sferturile de finală formaţia din Arieșeni cu scorul de 4-2.

În cealaltă semifinală se vor înfrunta “surpriza” Albac, care a eliminat cu scorul de 6-5, după penalty-urile de departajare, echipa similară din Lupșa (finalista de anul trecut) și Sohodol care a eliminat pe Sălciua cu scorul de 3-2.

La sfertul de finală dintre Sălciua și Sohodol (scor 2-3), echipa din Sălciua a depus contestație pentru folosirea jucătorilor Gligor Sergiu și Gligor Ovidiu (Sohodol), motivând că aceștia sunt jucători legitimați în cadrul FRF/AJF. În urma verificărilor făcute de Comisia de Organizare a CMA s-a constatat faptul că Ovidiu Gligor nu activează ca jucător legitimat la niciun club de fotbal din cadrul FRF/AJF (joacă doar în campionatul de minifotbal organizat în județul Sibiu), în timp ce Sergiu Gligor este legitimat la AS CFR Dej (județul Cluj), cu viză AJF pe anul 2014, dar fără viză medicală aplicată pe carnet în acest an. Din acest motiv, în anul 2014, acesta nu a participat la nici o partidă oficială în competițiile organizate de AJF Cluj.

În competiția juniorilor, vom avea parte de două partide extrem de echilibrate. Ciuruleasa va înfrunta Sălciua, în timp ce Bistra (campioana ultimelor două ediții) va da piept cu Poșaga.

Vezi mai jos programul complet al semifinalelor, care vor avea loc la Sălciua:

ora 16:00: Bistra – Poșaga (juniori)

ora 17:00: Bistra – Poiana Vadului (seniori)

ora 18:00: Ciuruleasa – Sălciua (juniori)

ora 19:00: Albac – Sohodol (seniori)

Irina OPINCARIU

sursa foto: AJF Alba

 
 
 

Publicitate

Publicitate