Clipe de coșmar pentru portarul Nicolae Cristea de la FC Micești. Portarul în vârstă de 21 de ani a fost la un pas să-și piardă viața la meciul dintre Decebal Cricău și FC Micești.  Tânărul goalkeeper a fost salvat chiar de antrenorul său, Mihai Manea. 

În minutul 21, Cristea a ieșit la un balon pe jos, iar adversarul de la Decebal Cricău l-a lovit în zona capului, asta chiar dacă portarul vizitatorilor a prins mingea în brațe.

Kinetoterapeut de meserie, antrenorul Mihai Manea a fugit spre elevul său, care agoniza. Cu sprijinul arbitrului Cătălin Nemeș, Manea i-a oferit primul ajutor lui Cristea, care a fost pe punctul să-şi înghită limba. Tehnicianul echipei FC Micești i-a scos limba și l-a resuscitat pe fotbalist timp de aproximativ 15 minute. După aproximativ 20 de minute, la stadionul din Cricău a sosit și un echipaj SMURD, care l-a preluat pe fotbalistul de la Micești.

„A ieșit portarul din poartă și i-a dat cu piciorul în cap. I-am desfăcut gura, i-am prins limba. Arbitrul ținea de maxilar, i-a scos limba și și-a revenit în 15-20 de minute”, a declarat Mihai Manea, antrenor FC Micești.

Totuși, rămân întrebările „de ce nu a intervenit medicul de la meci?”, dar și „ce s-ar fi întâmplat dacă Mihai Manea nu ar fi avut cunoștințe despre acordarea primului ajutor?”. Cel mai probabil, dacă antrenorul echipei din Micești nu ar fi intervenit, am fi asistat la o tragedie în fotbalul județean, eveniment ce cu siguranță ar fi tras un mare semnal de alarmă.

„Ce se întâmpla dacă nu era o persoană care să știe ce să-i facă? De asta la meciuri ar trebui să fie oameni autorizați din punct de vedere medical”, a mai punctat Manea.

Conform martorilor oculari, „asistenta” de la meci „era o fată cu o geantă roz,  nu cred că era medic, dacă era doctor sau asistentă, venea acolo să ajute”, a replicat Mihai Manea.

După ce Cristea a fost transportat la spital, centralul Cătălin Nemeș l-a eliminat pe jucătorul care a provocat accidentarea portarului de la FC Micești.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate