La sfârşitul săptămânii trecute, la Cluj-Napoca, peste 200 de sportivi, printre care şi 9 tineri de la CS Unirea Alba Iulia, s-au aflat la startul celor trei probe cuprinse în cadrul celei de a 11-a ediţii a competiţiei de orientare „Transylvania Open”.

De subliniat este importanţa competiţiei prin prisma faptului că una dintre etapele de concurs a contat pentru clasamentul mondial al elitei masculine şi feminine, fiind clasificată WRE (World Ranking Event).

Sportivii albaiulieni au avut comportări onorabile, doi dintre ei urcând pe podiumul final al competiţiei în care clasamentul s-a făcut prin cumularea rezultatelor din cele 3 etape de concurs.

Astfel Copeţchi Ştefan(la categoria 18 ani) s-a clasat pe locul al doilea, iar Maria Boyko (la senioare) s-a clasat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

De remarcat este rezultatul obţinut în etapa de WRE de către Bogya Tamas, care s-a clasat pe locul 2 la seniori şi a obţinut 976 de puncte în clasamentul mondial. Aceasta, în condiţiile în care în timpul cursei acesta a fost înţepat de o insectă, fiind aproape de un şoc anafilactic şi transportat cu ambulanţă la Spitalul din Cluj-Napoca. După administrarea unor perfuzii şi injecţii, starea acestuia s-a stabilizat astfel că, după efectuarea unor analize, a fost externat şi a luat startul şi în ultima etapă de concurs.

Comportările au fost meritorii şi pentru ceilalţi sportivi participanţi:

–         Radu Milea – locul 5 la seniori

–         Robert Muscaliuc – locul 4 la categoria 18 ani

–         Vasile Aluaş – locul 4 la categoria 16 ani

–         Andreea Dănilă – locul 6 la senioare

Cealaltă sportivă senioară, Irina Maiorescu s-a clasat pe locul 2, în prima şi a treia etapă, însă a fost nevoită să abandoneze în etapa a doua, din cauza unor dureri la genunchi.

„După o perioadă de pregătire constând în acumulări fizice şi tehnice, Transylvania Open a constituit un bun prilej de verificare în regim de competiţie pentru sportivii pe care îi pregătesc în vederea participării la Finalele Campionatelor Naţionale de Orientare care se vor desfăşura la Iaşi, în perioada 30 august – 2 septembrie. Având în vedere valoarea sportivilor şi nivelul de pregătire al acestora sperăm la cucerirea unui număr de 7-10 medalii la aceste campionate. Se vor desfăşura finale naţionale în 4 probe: sprint, medie distanţă, lungă distanţă şi ştafetă”, a declarat Marius Anghel, antrenor CS Unirea Alba Iulia.

 
 
 

Publicitate

Publicitate