Duminică au avut loc toate partidele din prima serie a Ligii a V-a. În deschiderea etapei s-a jucat CIL BLaj – AS Pănade, derby-ul campionatului. Liderul seriei s-a impus în fața propriilor suporteri cu scorul de 2-0 în fața echipei ce ocupă poziția secundă. Fără probleme primele 8 etape pentru formația din Blaj, care ocupă prima poziție cu 24 de puncte, din 24 posibile.

CIL Blaj a avut de disputat cel mai greu meci de la începerea sezonului. Un început de campionat perfect pentru blăjeni, care au câștigat tot ce se putea câștiga, atât în partidele din campionat, cât și meciurile din Cupa României. Singurele echipe ce nu au suferit nici o înfrângere în actuala stagiune a campionatului s-au întâlnit față-n față, pentru etapa care putea detrona liderul, stabilit încă de la începutul sezonului. AS Pănade ocupa poziția a doua înainte de această etapă, cu un palmares bun. Din 7 meciuri a obținut 6 victorii și doar un rezultat de egalitate, suferit în etapa a doua la Valea Lungă, în fața formației Langentahl. Rezultatele obținute în etapele precedente de cei de la Pănade nu i-au speriat pe liderii de la CIL BLaj, care s-au impus cu 2-0 în derby, asigurându-și prima poziție în clasament, la o distanță de 3 puncte față de echipa aflată pe locul secund,  Unirea Cergău. În etapa viitoare, programată duminică, 3 noiembrie, CIL Blaj face deplasarea la Viitorul Sântimbru II, în timp ce adversarii de astăzi, AS Pănade joacă în fața propriilor suporteri meciul cu Spicul Bucerdea.

Unirea Cergău, echipa care deține cel mai bun atac al seriei, a făcut deplasarea la Avântul Sâncel, „lanterna roșie„ a campionatului, pentru obținerea celor 3 puncte, care o clasau pe locul 2 în clasament, cu 3 puncte în spatele liderului de la CIL Blaj. Înaintea meciului, partida părea înclinată în totalitate spre echipa oaspete, lucru care s-a și întâmplat parțial. Echipa gazdă a reușit să strângă doar 3 puncte în actualul campionat, după victoria din etapa trecută cu 5-0 în fața echipei clasate cu o poziție mai sus, Perla Jidvei. Unirea Cergău a pierdut doar 3 puncte din cele 24 puse în joc, după ce a pierdut în etapa a patra, pe terenul celor de la Gaz Metan Valea Lungă. Performanța punctelor acumulate nu este singurul lucru cu care se pot mândri băieții din Cergău. Și faptul că au cele mai multe goluri marcate, respectiv 32, este un lucru de invidiat, însă nici apărarea nu este departe, clasându-se pe locul 3 pe acest criteriu, având doar 9 goluri primite în toate etapele, dintre care 4 au fost primite în înfrângerea suferită la Valea Lungă. Așadar, după această etapă, Unirea Cergău ia cu asalt poziția secundă a clasamentului, depășind AS Pănade cu 2 puncte, în timp ce Avântul Sâncelul rămâne codașa clasamentului cu 3 puncte, și cel mai slab atac al seriei.

Vezi toate rezultatele din seria I, Liga a V-a :

CIL Blaj 2-0 AS Pănade
AS Tineretul Șona 9-2 Perla Jidvei
Dacia Mihalț 5-2 Langentahl Valea Lungă
Partizanii Sînmiclăuș 2-1 Viitorul Sântimbru II
Viitorul Biia 2-2 Gaz Metan Valea Lungă
Avântul Sâncel 2-4 Unirea Cergău
Spicul Bucerdea 2-2 Crăciunelul de Jos
 
 
 

Publicitate

Publicitate