Mihnea CostachiPrima ediţie a Festivalului Internaţional de Şah pentru copii şi juniori “Pro Logos” de la Timişoara a fost dominată de juniorii albaiulieni. După ce vineri s-a impus în proba de blitz la Festivalul Internațional de Șah de la Timișoara, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a câştigat duminică şi turneul principal “Cupa Soft Net Consulting”, la egalitate de puncte cu teiuşanul Adrian Sechereş (C.S.Ş. Timişoara), câștigător al Cupei Coral Impex din Alba Iulia.

Ambii juniori din judeţul Alba au obţinut în cele 7 runde desfăşurate câte 5 victorii şi 2 remize. Având un coeficient Bucholtz superior, Mihnea Costachi (14 ani) a fost desemnat câştigător al festivalului primind un premiu de 2000 lei, în timp ce Adrian Sechereş (16 ani) a trebuit să se mulţumească cu locul 2 şi un premiu de 1500 lei.

Pe ultima treapă a podiumului a urcat Mihai Bidă (CSU Craiova), care este campion naţional la şah rapid şi vicecampion naţional la şah clasic la categoria juniori sub 18 ani.

Ceilalţi juniori albaiulieni participanţi la turneu au avut evoluţii oscilante. George Ileană şi Iustin Ciorgovean au obţinut câte 4 puncte, clasându-se pe locurile 17, respectiv 20, în timp ce Maria Ileană s-a clasat pe locul 47 cu 2 puncte.

La turneul principal au participat 56 de juniori sub 20 de ani, alţi 63 de participanţi luând startul în turneele de copii sub 8, 10 şi 12 ani.

 
 
 

Publicitate

Publicitate