cupa andrei tantosPe pârtia Vârtop 2 de la Arieşeni s-a desfăşurat în weekend a treia ediţie a Cupei “Andrei Tanţoş”, organizată în memoria multiplului campion naţional la schi alpin. Au participat peste 40 de sportivi din toată ţara, organizatorii precizând că a crescut interesul acestora pentru competiţia amintită.

Concursul a fost destinat atât juniorilor, cât și seniorilor, făcând parte din circuitul concursurilor de rang naţional care se desfăşoară în ţara, punctând şi în Cupa României la categoria Open. Întrecerea a avut două probe de slalom special, prima desfășurandu-se sâmbătă, 14 februarie, pe nocturnă, iar cea de-a doua probă duminică, 15 februarie.

Tot mai multe cluburi sportive din ţară şi-au manifestat interesul pentru această competiţie, numărul celor care au participat la ediţia din acest an crescand simţitor. Astfel, la această editie au participat schiori din toată ţara, pentru competiţie fiind înscrisi 45 de sportivi, membri a 12 cluburi sportive din România.

Câştigătorii compeţiei de sâmbătă au fost:

Categoria OPEN

Locul I fete – Mara Ciobanu (Clubul Sportiv Predeal)

Locul II fete – Bianca Copot (Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni)

Locul III fete – Ilinca Bunea (Clubul Sportiv Şcolar Sinaia)

Locul I băieţi – Bogdan Gligor (Clubul Sportiv Gligor)

Locul II băieţi – Bogdan Barbu (Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti)

Locul III băieţi – Elvis Beitula (Universitatea Petroşani)

Câştigătorii competiţiei de duminică, la categoria OPEN au fost:

Locul I fete – Bianca Copot (Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni)

Locul II fete – Andreea Aldescu (Clubul Sportiv Şcolar Sinaia)

Locul III fete – Renate Cech (Clubul Sportiv Corona Braşov)

Locul I băieţi – Bogdan Gligor (Clubul Sportiv Gligor)

Locul II băieţi – Bogdan Barbu (Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti)

Locul III băieţi –Adrei Cojanu (Clubul Sportiv Şcolar Sinaia)

În cadrul Cupei “Andrei Tanţoş” a avut loc şi un concurs de cadeţi, care de asemenea punctează în Cupa României. La această categorie au participat schiori cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani, fiind prezenţi la start 12 concurenţi.

Astfel, cumularea concursului pentru două categorii diferite de sportivi a fost posibilă prin sprijinul oferit de Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba.

La finalul concursului, câştigătorii la categoria cadeţi au fost:

La fete:

Locul I – Kis Timeea – Clubul Sportiv Topliţa

Locul II – Andreea Visan – Clubul Sportiv Şcolar Predeal

Locul III – Lea Trifu – Clubul Sportiv Crazy Biky Sibiu.

La băieţi:

Locul I – Mihnea Olteanu – Clubul Sportiv Corona Braşov

Locul II – Laurentiu Martac – Clubul Sportiv Corona Braşov

Locul III – Sebastian Simion – Clubul Sportiv Şcolar Sinaia.

„Concursul a fost o reuşită organizatorică, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere al atmosferei de concurs, ocazie cu care mulţumim încă o dată tuturor pentru sprijinul şi încrederea acordată. Pentru ediţia de anul viitor, obiectivul nostru este să creştem atât la nivelul numărului de participanţi, poate şi o participare din partea cluburilor internaţionale, cât şi la nivelul publicului spectator.

Ne bucură faptul că, faţă de ediţia a II-a, am avut mai mulţi participanţi şi mai multe cluburi interesate să participe la acest memorial şi sperăm să construim o tradiţie în organizarea Cupei Andrei Tanţoş, pentru a pune în valoare dedicarea lui Andrei pentru acest sport, dar şi pentru a readuce, în zona Munţilor Apuseni, interesul pentru sporturile de iarnă cu care eram obişnuiţi. Le mulţumim tuturor pentru implicare şi pentru participare şi promitem ca ediţiile viitoare să fie tot mai reuşite”, a declarat Tiberiu Tanţoş, tatăl şi antrenorul regretatului schior.

„Ne bucurăm că am putut organiza, şi în acest an, Cupa Andrei Tanţoş şi ne propunem sa permanentizăm acest obicei. Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat în organizare şi cluburilor sportive care au răspuns invitaţiei noastre. De asemenea, îi felicităm pe toţi sportivii care au participat la această competiţie organizată în memoria campionului nostru naţional, cu atât mai mult cu cât mulţi dintre ei obişnuiau să concureze cu Andrei pentru obţinerea unui loc pe podium”, a declarat Marcel Stan, consilier judetean.

Competiţia a fost organizată de Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Sportivă Montană Abrud, în memoria regretatului sportiv Andrei Tanţoş, multiplu campion naţional, plecat dintre noi în urma unui tragic accident rutier produs în 2012.

sursa foto: facebook

 
 
 

Publicitate

Publicitate