În perioada 28 august – 2 septembrie 2012, Polonia a găzduit Campionatul Mondial de Powerlifting dedicat juniorilor. Competiţia a reunit sportivi din 30 de ţări, printre care şi România, fiind un eveniment dedicat atât bărbaților, cât și reprezentantelor sexului frumos.

La finalul competiției, delegaţia română a acumulat 4 medalii: 2 de argint şi 2 de bronz. România a fost prezentă cu doar 3 sportivi, în condiţiile în care ţările care domină acest sport (Rusia, Statele Unite ale Americii, Japonia, Suedia, Ucraina, Australia, Africa de Sud, Brazilia, Franţa etc) au avut delegaţii de zeci de sportivi, fapt ce ar trebui să dea de gândit atât participanţilor, cât și celor care sprijină acest sport.

Printre cei trei sportivi s-au aflat următorii: Carmen Pârva (categoria + 84kg), Laurenţiu Avram (categoria 66 kg) şi Alexandru Cazacu (categoria – 83kg). România a dat un semnal clar că se bate cu şanse reale la medalii, iar  rezultatele obținute la CM din Polonia demonstrează că acest sport are viitor.

Cele patru medalii au fost aduse de către sportiva Carmen Pârva, legitimată la CS Zamolxis Alba Iulia.

„Powerliftingul românesc a demonstrat o dată în plus că are în acest moment sportivi care pot emite pretenţii la cele mai importante titluri internaţionale. Suntem în acest moment mulţumiţi de rezultatele obţinute, mulţumind tuturor acelora care au crezut în ceea ce la început a fost doar un vis. Performanţele obţinute conferă o mare speranţă fenomenului despre care tot vorbim de mai bine de trei ani şi reprezintă poate începutul unei discuţii despre aportul de imagine pe care Federaţia Română de Powerlifting cu sediul în Alba Iulia îl dă sportului românesc şi nu numai. Promisiunea noastră este una clară, vom face istorie în acest sport şi trecutul e dovada vie că aşa va fi!”, a declarat Ioan Frățilă într-un comunicat de presă.

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate