George IleanaCampionatele Naţionale de juniori la şah au continuat marţi şi miercuri cu proba de şah rapid, cu siguranţă proba favorită a şahiştilor din judeţul Alba şi la care de-a lungul timpului aceştia au obţinut numeroase medalii naţionale şi internaţionale.

Aflat în mare formă, George Ileană (CSU Alba Iulia) şi-a luat revanşa în faţa ieşeanului George Stoleriu, care îl depăşise în proba de şah clasic, obţinând primul său titlu de campion naţional de juniori cu un rezultat aproape perfect: 7 victorii şi 2 remize în cele 9 runde disputate. Un rezultat excelent care confirmă progresul mare făcut de juniorul albaiulian în ultima perioadă. La aceeaşi categorie de vârstă, juniori sub 14 ani, Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia) s-a clasat pe locul 14 din cei 50 de participanţi cu 5 puncte.

Radu Tampea la turneul de la Cluj martie 2015Ambiţionat de rezultatul mai puţin reuşit din proba de şah clasic, Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) a debutat în forţă în proba de şah rapid a categoriei juniori sub 10 ani obţinând 5 victorii în primele 5 partide. Din păcate, în a doua zi de concurs mezinul delegaţiei albaiuliene nu a reuşit decât 4 remize în cele 4 partide jucate astfel că a fost depăşit pe final de Luca Metehau (Clubul Central de Şah Bucureşti) şi Robert-Ionuţ Creangă (CSU Bucureşti), trebuind să se mulţumească cu medalia de bronz, o performanţă foarte bună dacă ţinem cont că majoritatea contracandidaţilor săi la medalii au fost mai în vârstă cu un an.

Tot o medalie de bronz a obţinut şi teiuşanul Adrian Sechereş, care reprezintă CSS 1 Timişoara şi se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului emerit Mihai Ghindă. Acesta s-a clasat pe locul 3 al categorie juniori sub 18 ani cu un total de 6,5 puncte.

Mihnea CostachiAproape de medalie a fost şi Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), în vârstă de 15 ani, acesta clasându-se pe locul 4 la categoria juniori sub 20 de ani cu 4 puncte din 7 partide.

Marţi au fost publicate rezultatele probei de dezlegări (rezolvări de probleme de şah) de la Campionatele Naţionale de şah pentru juniori, care s-a desfăşurat luni după-amiază. Deşi nu este una dintre probele favorite ale şahiştilor albaiulieni, aceştia au reuşit să obţină două medalii de argint prin Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) la categoria juniori sub 20 de ani şi Adrian Sechereş (CSS 1 Timişoara) la categoria juniori sub 18 ani.

Foarte aproape de medalie a fost si George Ileană (CSU Alba Iulia) clasat pe locul 4 la categoria juniori sub 14 ani, acesta obţinând acelaşi punctaj ca şi primii 3 clasaţi, dar rezolvând problemele într-un timp mai lung.

Cea mai importantă competiţie naţională juvenilă se va încheia joi cu proba de blitz.

 
 
 

Publicitate

Publicitate