În perioada 1-12 aprilie, staţiunea vâlceană Călimăneşti-Căciulata a găzduit finalele campionatelor naţionale de juniori la şah, competiţie care a reunit la start peste 400 de participanţi. Mai mulţi tineri şahişti albaiulieni, care reprezintă alte cluburi din ţară, au fost remarcaţi în această competiţie.

După o evoluţie mai puţin reuşită în proba de şah clasic, în care s-a clasat doar pe locul 6, multiplul campion naţional şi medaliat în competiţiile europene de juniori Mihnea Costachi (legitimat la CSS Timişoara şi AEM Luxten Timişoara) s-a impus clar în proba de şah rapid la categoria juniori sub 12 ani, obţinând medalia de aur şi un nou titlu naţional.

În ultima probă a competiţiei, cea de blitz, Mihnea Costachi şi-a trecut în cont medalia de argint.

O comportare asemănătoare a avut-o şi Adrian Sechereş (legitimat la CSS Timişoara şi AEM Luxten Timişoara), care, după o clasare pe locul 6, în proba de şah clasic şi una pe locul 5, în proba de rezolvări de probleme la categoria juniori sub 14 ani, a obţinut medalia de argint şi titlul de vicecampion naţional în proba de şah rapid, precum şi un loc 4 în proba de blitz.

Merită de asemenea menţionate evoluţiile bune ale albaiulienilor George Ileana (ACS Logismart Sibiu), clasat pe locul 5 în proba de şah clasic, pe locul 6 în proba de rezolvări de probleme şi pe locul 10 la categoria juniori sub 12 ani şi David Cordea (CSO Cugir), clasat pe locul 7 în proba de şah rapid şi pe locul 9 în proba de şah clasic la categoria juniori sub 18 ani.

În urma rezultatelor obţinute, toţi cei patru juniori formaţi la Clubul Municipal de Şah Alba Iulia au fost incluşi în loturile naţionale de juniori la categoriile lor de vârstă.

Sursa Foto: www.youngchess.com

 
 
 

Publicitate

Publicitate