Sportivii din Alba Iulia au demonstrat la examenul de Bacalaureat ca nu driblează doar pe teren sau la antrenamente, ci se pricep la „jonglerii” și pe foaia de hârtie. Probele la Limba Română, Matematica, Istorie, Geografie sau Chimie nu le-au creat mari probleme, mediile acestora variind între 6,31 și 8,63.

Din 16 sportivi care au susținut „examenul maturității”, 13 l-au trecut, iar trei tineri s-au impiedicat la bac.

Fotbalistul echipei Unirea Alba Iulia (împrumutat la Industria Galda de Jos), Cătălin Ivașcu, „a comis-o” la Limba și Literatura Română unde se pare că opera lui George Bacovia i-a turnat „Plumb” în pix, astfel că sportivul a scris doar de 4,2. Tot la Limba și Literatura Română a avut probleme și handbalistul Daniel Morar, care a luat 4,7 la prima probă scrisă de la Bacalaureat.

Atleta Francisca Molnar nu a trecut „examenul maturității”, după ce proba la Istoria României i-a dat mari bătăi de cap. Aceasta a luat 3,9 și își va continua antrenamentele în această vară pentru sesiunea din toamnă a bacalaureatului.

Demonstrație de inteligență din partea fotbaliștilor

Chiar dacă „gurile rele” spun că fotbaliștii nu le prea au cu școala sau cu învățatul, în acest an jucătorii de la Unirea Alba Iulia au obținut note mari. Doar Ivașcu a picat la Limba și Literatura Română, în vreme ce Eduard Schulller(FCM Baia Mare), Rareș Moga, Sorin Coțolan, Robert Dendiu, Ioan Stan și Valentin Joldeș au trecut cu brio pobele de la bacalaureat.

Andreea Cristolțean de la echipa de fotbal feminin CS Navobi Alba Iulia a promovat toate probele de la bacalaureat. Media finală a fotbalistei a fost 8,31, depășindu-i astfel pe toți fotbaliștii de la FC Unirea Alba Iulia.

Handbaliștii și handbalistele „la putere”

Handbalistele și handbaliștii de la LPS Alba Iulia și LPS Sebeș au demonstrat că n-au trecut degeaba prin Liceul cu Program Sportiv. Paula Ioana Apopei, Anamaria Petean, Radu Cune-Mărginean a reușit să ia cea mai mare notă dintre sportivi, iar Răzvan Dragomir și Florin Bad au completat lista handbaliștilor promovați la bacalaureat.

Vă prezentăm topul notelor obținute de sportivi la examenul de BAC Radu Cune-Mărginean 8,63; Anamaria Raluca Petean 8,61; Răzvan Dragomir 8,53; Andreea Cristolțean 8;31; Valentin Joldeș 8,03; Ioan Stan 7,91; Robert Dendiu 7,88; Daniel Mathe 7,36; Sorin Coțolan 6,76; Florin Bad 6,73, Paula Ioana Apopei 6,65; Eduard Schuller 6,65 Rareș Moga 6,31;

Lista sportivilor poate fi completată, printr-un comentariu lăsat la acest articol!

 
 
 

Publicitate

Publicitate