Alexandru Weber Federația Română de Handbal ar putea lua o hotărâre care ar afecta direct handbalul sebeșean. Mai marii handbalului românesc doresc să introducă meciuri de baraj pentru promovare în Liga Națională de Handbal, atât la masculin, cât și la feminin.

Mai exact echipele care se vor clasa pe poziţiile secunde vor putea susţine un meci de baraj. Momentan FRH nu a stabilit cu exactitate modalitatea în care se vor desfăşura acele meciuri de baraj, existând în acest moment mai multe variante vehiculate.  

Decizia vine ca urmare a unei posibile modificări a sistemului competițional. Mai exact, cei de la federație intenționează să introducă un sistem cu 14 echipe. Astfel, această decizie ar afecta în mod direct handbalul din Sebeș, mai ales că în acest moment echipa de băieți, Voința Sebeș, se află pe locul secund în Divizia A, iar fetele încă mai speră la prima poziție în clasament, dar ar putea termina și pe locul al doilea și să dea baraj.

„La feminin sperăm să terminăm pe prima poziție, în vreme ce la băieți ne-ar ajuta un astfel de joc de baraj, să vedem acum ce se va decide la federație”, a declarat scurt Alexandru Weber, antrenorul celor două echipe de handbal din Sebeș.

Weber îşi îndreaptă atenţia spre partida de sâmbătă pe care echipa de fete o are la Bistrița, unde din nou fetele de la HC Alba-Sebeș vor avea parte de un adversar dificil,  dar într-un joc în care fetele noastre sunt favorite, mai ales după prestațiile din 2014.

Printre variantele vehiculate putem aminti varianta unui meci de baraj în care vor juca trei echipe, două din prima divizie şi doua din a doua, sau meci de baraj între cele două echipe din  Divizia A.

 
 
 

Publicitate

Publicitate