ACF Metalurgistul Cugir a disputat cea de-a zecea etapă din campionatul național de Liga a III-a, seria a V-a. Băieții lui Marius Opric au primit vizita celor de la FC Zalău, echipă ce se clasa pe locul șapte. După două eșecuri consecutive în campionat, cugirenii au remizat, 2-2 în partida de astăzi.

Startul actualului sezon a început aproape perfect pentru echipa din Cugir, care avea șansa de a se clasa pe prima poziție a clasamentului după opt etape, însă confruntarea cu liderul Național Sebiș ce putea decide echipa ce se va clasa pe primul loc, a fost pierdută de echipa antrenată de Marius Opric. După eșecul în fața primei echipe din serie, moralul jucătorilor din Cugir a suferit modificări după problemele create la club, în care antrenorul Marius Opric era pe punctul de a-și da demisia, după ce jucătorul Daniel Lupșan a fost lovit de președintele Pahone. După câteva zile de gândire, metalurgiștii au suferit doar o pierdere, respectiv D. Lupșan a renunțat să mai evolueze la echipă, în timp ce antrenorul Opric a decis să rămână și să ducă formația mai departe. După o săptămână încărcată, metalurgiștii au făcut deplasarea la Cluj pentru confruntarea cu FC Unirea Jucu, partidă pierdută de echipa ce reprezintă județul Alba cu scorul de 2-0.

Adversarii direcți de astăzi, FC Zalău, sunt clasați pe locul șapte al competiției, chiar dacă au început sezonul cu un egal, pe terenul celor de la CS Ineu, scor 1-1. Deși după patru etape disputate, aveau două victorii, un egal și o înfrângere, băieții lui Vasile Jula pierdeau următoarele trei meciuri. După acele eșecuri, Zalăul se trezea la realitate în cea de-a opta etapă când reușeau să se impună la limită, cu scorul de 1-0 în fața celor de la ACF Arieșul Turda. FC Zalău profita de o „mică-vacanță” de două săptămâni, timp în care aveau să-și pună la punct toate atuurile pentru partida de săptămâna trecută cu liderul CS Național Sebiș, echipă ce venea după o victorie cu 3-1 în fața echipei din Cugir. CS Național Sebiș nu reușea să se impună și în deplasarea de la FC Zalău, unde ambele echipe au obținut un punct, după o remiză, 1-1.

Favorită în acest meci părea să fie Metalurgistul Cugir, în ciuda ultimelor două eșecuri. Doar 5 puncte le despărțeau pe cele două în campionat, înaintea acestei etape, chiar dacă FC Zalău se afla pe poziția a șaptea, iar metalurgiștii ocupau podiumul, respectiv clasarea pe locul 3. Pe lângă faptul că Metalurgistul Cugir era favorită din punct de vedere al clasamentului și a terenului propriu, băieții lui Opric mai erau favoriți dintr-o ipostază, respectiv deținerea celui mai bun atac al seriei, cu 20 de goluri marcate, la egalitate cu echipele din Arad, liderul Național Sebiș și Șoimii Pâncota.

În fața propriilor suporteri, cugirenii au început meciul cu emoții, după ce în minutul 5 al partidei FC Zalău iși trecea în cont o ocazie importantă, când Sabou zguduia bara transversală a gazdelor cu un șut din afara careului mare. După această ocazie, echipa din Cugir s-a mobilizat imediat și a echilibrat partida încercând să marcheze, însă apărarea oaspeților s-a impus de fiecare dată. După multe încercări, în minutul 35 Metalurgistul Cugir avea să deschidă scorul prin Adrian Cristean, care a reușit o incursiune printre fundașii adverși și a reușit să trimită mingea în plasa oaspeților, după ce a scăpat singur cu portarul. În ciuda ocaziei din ultimul minut al reprizei al oaspeților, când Man a reușit să intercepteze balonul trimis de atacantul oaspeților din 5 m, până la pauză scorul a rămas neschimbat, echipa gazdă intrând la cabine cu un avantaj limită, scoru 1-0, după reușita din ultimele 10 minute ale partidei.

A doua parte a jocului a început ceva mai echilibrat, ambele formații nereușind să construiască un atac periculos. Dacă Metalurgistul încerca să mai marcheze o dată pentru a-și face meciul mai ușor, pe de altă parte formația oaspete încerca din răsputeri să marcheze și să restabilească egalitatea. Minutul 68 avea să aducă și golul băieților lui Vasile Jula, care izbuteau să marcheze prin R. Stanciu care a trimis mingea în plasă cu capul din 6 m. După numai cinci minute, formația oaspete reușeau să preia conducerea pe tabela de marcaj, prin golul marcat de V. Dobrescu din marginea careului de 16 m. Imediat la faza următoare, portarul echipei oaspete are o intrare la sacrificiu, îl faultează în careu pe autorul singurului gol marcat de cugireni, iar centralul partidei, Marius Omuț a luat decizia de a acorda lovitură de pedeapsă, în urma căreia același Adrian Cristean transformă penalty-ul și duce scorul la 2-2. Ambele echipe au încercat să marcheze golul decisiv, însă portarii s-au impus de fiecare dată, iar scorul a rămas neschimbat până la final.

Marius Opric (antrenor ACF Metalurgistul Cugir) a mizat pe: A. Man, C. Titu, M. Radu, I. Buta, M. Trăşcan, A. Ispas (min. 60, A.Taban), M. Neagu, G. Negură, A. Şuteu, G. Goronea (cpt.) şi A. Cristean.

În timp ce Vasile Jula (antrenor FC Zalău) a trimis în teren următorii jucători: C.Man, V. Lung, C. Cosma, M. Bode (cpt.), V. Ionaşcu, M. Cherecheş, C. Sabou, R. Stanciu, G. Ţiriac, V. Dobrescu şi R. Silaghi.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Oradea: Marius Omuț – central, Lakatos Rareș – asistent, Călin Matei Putyer – asistent. Observatori : Matei Botezan (Tg. Mureș), Mareius Zgovancu (Tg. Jiu).

Etapa viitoare este programată în 8 noiembrie, când ACF Metalurgistul Cugir joacă în deschiderea returului în fața propriilor suporteri, împotriva formației din Bihor, CS Osorhei, echipă în fața căreia cugirenii au pierdut prima confruntare din acest sezon cu scorul de 2-1. În timp ce  adversarii de astăzi, FC Zalău, joacă în fața propriilor suporteri, în confruntarea cu echipa din Arad, CS Ineu, echipă cu care formația din Sălaj a remizat 1-1, în prima etapă a sezonului actual.

 
 
 

Publicitate

Publicitate