Primăria municipiului Alba Iulia, în colaborare cu Clubul Municipal de Şah Alba Iulia organizează, sâmbătă, 28 aprilie, concursul interjudeţean de şah pentru preşcolari şi elevi “Atac la rege”, eveniment inclus în cadrul programului “Zilelor Cetăţii Alba Carolina”.

Competiţia va fi găzduită de Şcoala cu clasele I-VIII “Vasile Goldiş” din Alba Iulia, începând cu ora 13.30 şi se va desfăşura pe 20 de secţiuni separate, dintre care 11 pentru jucători nelegitimaţi (preşcolari, clasele I-II băieţi şi fete, clasele III-IV băieţi şi fete, clasele V-VI băieţi şi fete, clasele VII-VIII băieţi şi fete, clasele IX-XII băieţi şi fete) şi 9 pentru jucători legitimaţi (preşcolari, clasele I-II băieţi şi fete, clasele III-IV băieţi şi fete, clasele V-VIII băieţi şi fete, clasele IX-XII băieţi şi fete). Nu se percepe taxă de participare, iar la fiecare sectiune se vor acorda trofeu pentru locul 1, medalii pentru primii 3 clasaţi, diplome şi premii constând în materiale de şah.

“Şahul, care a fost inventat în urmă cu circa 1.500 de ani, din dorinţa de a imita sub forma unui joc logic lupta dintre două armate medievale, este astăzi practicat de milioane de elevi din toată lumea şi este recunoscut pentru beneficiile sale în educarea şi formarea tinerilor. De aceea, turneul se doreşte a fi unul de promovare a şahului şcolar în judeţul Alba, care să ofere şanse la clasări superioare tuturor elevilor care joacă şah, motiv pentru care am decis să organizăm secţiuni separate pentru elevii aflaţi la începutul activităţii şahiste şi care nu au mai participat la turnee omologate de Federaţia Română de Şah. Pentru elevii din alte localităţi ale judeţului şi din judeţele vecine participarea la turneu oferă şi posibilitatea de a vizita Alba Iulia şi de a participa la alte manifestări culturale din cadrul festivalului Zilele Cetăţii Alba Carolina”, a declarat  Marius Ceteraş, preşedintele Clubului Municipal de Şah Alba Iulia.

Detalii suplimentare despre turneu se pot obţine de pe pagina Facebook www.facebook.com/marius.ceteras, telefonic (0745.633805) sau prin email (marius.ceteras@gmail.com).

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate