CS Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia are parte, miercuri, de unul dintre cele mai importante jocuri din acest campionat. Echipa pregătită de Miroslav Popov evoluează în deplasare cu BC Sepsi Sfântu Gheorghe, grupare cu care se luptă pentru ocuparea locului 4.

Chiar dacă nu e favorită în jocul cu BC Sepsi Sfântu Gheorghe, gruparea albaiuliană încearcă să obțină victoria în jocul de miercuri. Fanii echipei din Sfântu Gheorghe constituie un real avantaj pentru gazde, în vreme ce albaiuliencele lui Popov nu vor beneficia de sprijinul galeriei „Gruppo Arnsberg”.

„Trebuie să fim puternici și să nu ni se taie picioarele din cauza presiunii puse de public. E o sală grea, fanii echipei gazde vor crea o atmosferă ostilă pentru noi, dar, dacă vom fi lucizi, cred că vom putea câștiga”, a declarat Miroslav Popov, antrenor principal CS Universitatea Alba Iulia.

Partida de la Sfântu Gheorghe va începe la ora 19.00 și va fi arbitrată de Laurențiu Grigoraș și Alexandra Dincă.

Petru Eleș: „Va fi esențial să ne acomodăm cu sala”

Indiferent de meciurile disputate de BC Sepsi Sfântu Gheorghe pe propriul teren, atmosfera este una de vis în sală, unde aproximativ 1000 de persoane cântă și își încurajează echipa pe tot parcursul jocului, indiferent de numele adversarului.

”Va fi un prim meci cu Sfântu Gheorghe dintr-o serie probabilă de 4 sau 5 meciuri, într-un interval de o lună. Dincolo de importanța evidentă a disputei pentru clasament, va fi esențial să ne acomodăm cu sala, cu publicul și cu atmosfera de acolo. Dintr-un anumit punct de vedere, poate nici nu va fi bine să punem toate atuurile noastre pe masă, cum se spune, pe de altă parte însă mergem la victorie, trebuie să demonstrăm că avem valoare și să luam un ascendent moral în fața lor”, a declarat Petru Eleș, director sportiv CS Universitatea Alba Iulia.

Reamintim faptul că, în tur, CS Universitatea s-a impus la Alba Iulia, iar CSU va mai întâlni BC Sepsi Sfântu Gheorghe atât în Cupa României, cât și în play-off.

 
 
 

Publicitate

Publicitate