Mişcarea fizică este la fel de importantă ca studiul sau meditaţia. Cu ajutorul sportului, devenim mai sănătoşi, mai puternici şi mai rezistenţi. Orașul nostru se bucură în prezent de un interes deosebit pentru partidele de fotbal. În prezent, în Alba Iulia se găsesc opt arene dotate cu gazon artificial.

Atât în Alba, cât şi în ţară, fotbalul este cel mai practicat sport, luând în considerare şi multitudinea de terenuri sintetice aflate în oraş. Primul teren de fotbal cu suprafață artificială a fost inaugurat în 2004, de arena Winner`s Club Țălnar.

O altă locație în care  albaiulienii pot juca fotbal este terenul de fotbal din cadrul Colegiului Naţional „HCC”. Arena a fost renovată în urmă cu puţin timp şi oferă posibilitatea practicării „sportului rege” în orice condiţii, fiind acoperit.

La Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” se află două terenuri care aparțin de „Sport Arena”. Terenurile sunt de dimensiuni diferite şi jucătorii pot să se hidrateze la barul din incintă. Primăria Alba Iulia a pus la dispoziţie un teren de fotbal sintetic la preţuri reduse, dar şi Vila Elisabeta, Şcoala generală nr. 7, baza sportivă Drâmbar vă aşteaptă cu aceleaşi facilităţi.

Un nou teren artificial de minifotbal s-a deschis pe strada Emil Racoviţă, în cartierul Ampoi 3. Terenul de fotbal „La Mischu” oferă posibilitatea practicării sportului la orice oră, fiind deschis non-stop. „La Mischu’” întâmpină clienţii cu multiple surprize, printre care putem aminti ore gratis la abonamente, câte o bere rece pentru fiecare jucător, dar şi câte o jumătate de oră gratuit pentru şedinţele din week-end. „La Mischu’” organizează un campionat de fotbal în formatul competiţiei Europa League. Echipele au posibilitatea să se înscrie până în data de 14 septembrie 2012, iar competiţia începe ziua următoare. Taxa de înscriere este 100 de lei, iar la finalul competiției organizatorii vor premia primele patru poziții. Pentru mai multe detalii, gazdele au pus la dispoziţie numărul de telefon: 0757.416.735, precum şi site-ul http://www.facebook.com/LaMischu.

Dragoş SUCIU

 
 
 

Publicitate

Publicitate