Arena Alba Iulia este prima echipă promovată în Liga IV-a, după ce a reuşit să învingă Viitorul Biia, în derby-ul Seriei I. În  Seria a II-a, liderul Decebal Cricău a pierdut prima poziție, în urma eșecului de pe propriul teren cu Șoimii Ciumbrud. Victoria celor de la Ciugud cu Olimpic Berghin a simplificat lupta pentru supremația seriei.

Energia Săsciori îşi menţine avansul de şase puncte în seria a III-a, iar derby-ul cu locul secund, Hidromecanica Şugag, din etapa cu numărul XX pare a fi decisiv pentru lideri, deoarece o oarecare victorie i-ar propulsa matematic în Liga IV-a.

În seria I, lucrurile sunt clare. Arena Alba Iulia a promovat în Liga IV-a, după ce a izbutit să culeagă toate punctele puse în joc, pe tot parcursul campionatului. Bonusul echipei albaiuliene este şi accederea în finala Cupei României 2012-2013, iar sezonul următor pare a fi o nucă tare pentru fiecare echipă.

Rezultatele seriei I a Ligii a V-a:

Arena Alba Iulia – Viitorul Biia 4-0

Dacia Mihalţ – AS Cetatea 1-0

Progresul Fărău – Spicul Bucerdea 4-0

Avântul Sâncel – AS Pănade 2-11

Unirea Cergău – Inter Mihalţ 2-1

Crăciunelul de Jos – Langentahl Valea Lungă 0-0

Seria a II-a este cea mai echilibrată, iar promovarea pare ca se va juca până la ultima etapă. Inter Ciugud a preluat şefia clasamentului, după ce a reuşit să se impună acasă, învingând cu scorul de 6-1 formaţia Olimpic Berghin, în timp ce Decebal Cricău a picat pe locul secund, după ce a pierdut acasă, 2-3, cu Şoimii Ciumbrud, ocupanta locului patru. Echipa de pe locul al treilea, Industria Galda de Jos a reuşit doar o remiză albă, 0-0, în deplasarea de la Sportul Livezile, echipa care ocupă în acest moment locul cinci. Numărul norocos al acestei serii pare a fi „patru”, deoarece avem patru echipe angrenate în lupta pentru promovare, toate despărţite de patru puncte, iar lupta este foarte tensionată, pentru că mai sunt doar patru etape până la final. Cele patru combatante implicate în lupta pentru promovare sunt Inter Ciugud, Decebal Cricău, Industria Galda de Jos şi Şoimii Ciumbrud. Dintre acestea, Industria Galda de Jos pare a avea cel mai dificil program, iar cel mai uşor Inter Ciugud.

Programul fiecărei echipe implicate în promovare:

Inter Ciugud: Fortuna Lunca Mureşului (d),Voinţa Beldiu (a), Şoimii Ciumbrud (d), Sportul Livezile (a)

Decebal Cricău: Sportul Liveziile (d),Industria Galda de Jos (a), Iezerul Ighiel (a), Andreas Alba Iulia (d)

Industria Galda de Jos: Del Dodo Alba Iulia (a), Decebal Cricău (d), Olimpic Berghin (a), Iezerul Ighiel (d)

Şoimii Ciumbrud: Iezerul Ighiel (a), Andreas Alba Iulia (d), Inter Ciugud (a), Mureşul Gâmbaş (d)

Rezultatele etapei cu numărul XVIII în seria a II-a sunt:

Andreas Alba Iulia – Fortuna Lunca Mureşului 2-6

Mureşul Gâmbaş – Del Dodo Alba Iulia 3-2

Sportul Livezile – Industria Galda de Jos 0-0

Inter Ciugud – Olimpic Berghin 6-1

Iezerul Ighiel – Voinţa Beldiu 6-0

Decebal Cricău – Şoimii Ciumbrud 2-3

În clasamentul seriei a II-a, conduce Inter Ciugud cu 40 de puncte, urmată de Decebal Cricău cu 38 de puncte şi Industria Galda de Jos, respectiv Şoimii Ciumbrud ambele cu 36 de puncte.

În seria cu numărul trei, Energia Săsciori este cu un picior în Liga IV-a, după ce a învins în deplasare AS Balomir-Şibot cu scorul de 8-1, în timp ce Hidromecanica Şugag a reuşit să scoată Energy Cetatea Câlnic din lupta pentru promovare după ce a învins-o în meciul direct cu scorul de 2-0. Energia Săsciori, singura echipă neînvinsă din seria a III-a, poate promova matematic în etapa cu numărul XX când are meci decisiv cu ocupanta locului secund Hidromecanica Şugag.

Rezultatele seriei a III-a:

Mureşul Vinţu de Jos – Colorado Şpring 1-1

Independenţa Cut – Viitorul Tărtăria 4-1

CSO Cugir II – Sportul Pianu 2-1

Hidromecanica Şugag – Energy Cetatea Câlnic 2-0

AS Balomir Şibot – Energia Săsciori 1-8

Mureşul Săliştea – AS Pianu de Sus 2-1

 
 
 

Publicitate

Publicitate