HC Alba-Sebeș a cedat duminică, pentru a șasea oară în acest sezon. Are şapte victorii și şase înfrângeri. Chiar dacă a făcut unul din cele mai bune tururi de campionat, echipa din Sebeș a avut perioade când a reușit să producă surprize.

Chiar și așa, antrenorul Octavian Achimescu este responsabil pentru evoluția fetelor, însă la finalul jocului a încercat să găsească vinovați, deși el a fost cel care a gestionat greșit avantajul de patru goluri.

„Dezamăgire din punctul meu de vedere, deoarece la Vâlcea am făcut un meci deosebit. Aici am avut determinarea asta 20 de minute. Ratările ne-au scos din joc. Cred că au fost peste 20 de ratări. Nu îmi reproșez nimic. Eu reproşez lipsa de determinare. Din punctul meu de vedere, se putea și mai mult”, a declarat Octavian Achimescu, antrenor principal HC Alba-Sebeș.

De partea cealaltă, sportivele consideră că înfrângerea cu HCM II Baia Mare e datorată sportivelor din teren.

„A fost un meci greu, totuși am jucat cu prima clasată, dar se putea și mai bine. Am pierdut pe mâna noastră, ar trebui să fie o învățătură de minte. Ratările de pe 6 metri sunt nejustificate, dar se mai întâmplă”, a declarat Delia Paștiu, handbalistă HC Alba-Sebeș.

Bianca Bogdan, marcatoare a patru goluri cu HCM II Baia Mare a considerat că echipa din Sebeș ar fi putut câștiga dacă ar fi fost mai atentă la finalizare. „Cred că am fi putut obține un rezultat pozitiv, dacă eram mai atenți la finalizare. Ratările cred că ne-au demoralizat”, a spus sportiva.

Întrebat dacă se gândește să părăsească gruparea în iarnă, Octavian Achimescu a reamintit că obiectivul nu este promovarea, ci construirea unei echipe cu care peste un an sau doi, HC Alba-Sebeș să se bată pentru promovarea în Liga Națională de handbal feminin.

 „Obiectivul nostru este să creăm o echipă competitivă. Nimeni nu a spus că atacăm promovarea, noi vrem să creăm o echipă. E un lot foarte tânăr, mai este o chestiune, în Liga Națională nu te poți prezenta cu un lot așa tânăr. Dacă urci ușor sau poate urcăm greu, că e muncă, pe urmă vine reversul medaliei și pe urmă pici la fel de ușor. De la anul începând, poate ne vom bate la promovare. Noi avem încă oscilații foarte mari”, a declarat Octavian Achimescu.

Surse apropiate clubului din Sebeș susțin că acesta ar avea unele divergențe cu câteva sportive din lotul echipei.

 

Comentarii

  1. suporter spune:

    Felicitari domnule antrenor pt declaratia sincera si frumoasa si deasemenea pt seriozitatea de care o dati dovada fata de aceasta echipa !!! Apropo :dezamagirile trebuie sa si le asume cei care dus echipa ….stiu ei unde…si mai sunt inca prin jur care trebuie sa …. lase pe altii care stiu mai bine , care au jucat handbal si nu ,,au citit” 3 randuri in cine stie ce carte .
    Bafta in continuare !!!

  2. Sanda-Bistrita spune:

    Felicitari D le Achimescu ,asa trebuie sa se puna problema ,echipa nu este pregatita pentru promovare anul asta dar fetele pot sa munceasca si sa fie printre primele locuri.S a schimbat mult echipa ,in bine,dar fetele trebuie sa stie ca fara munca nu se obtine nimic si trebuie sa fie unite.Au avut greseli dar au avut si multe atacuri cu finalizare buna.Speram ca domnul Achimescu sa nu le lase acum cand stie ca fetele vor face mai mult ,sa le arate adevarata lor valoare .Felicitari fetelor si un loc 5 e destul de bun .Dar vrem adevarata voastra valoare in retur.BAFTA.

    F

 
 

Publicitate

Publicitate