Atletele legitimate la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, Roxana Duţă şi Alina Boholţan au participat alături de Lotul României la cea de-a 11-a ediţie a Campionatelor Europene de Alergare Montană, desfăşurate sâmbătă, 7 iulie, în localitatea Denizil din Turcia. Sportivele albaiulience au reuşit să termine cursa individuală pe locurile 24, respectiv 26, iar, pe echipe, Lotul României a reuşit să se claseze pe locul 6.

La startul competiţiei s-au reunit sportivi reprezentând 21 de naţiuni din Europa. Din echipa României au mai făcut parte, pe lângă cele două sportive din Alba Iulia – Roxana Duţă şi Alina Bolholţan -, şi Denisa Dragomir (CS Muscelul CL), care s-a clasat locul 19 şi Elena Moagă (CS Pandurii Tg. Jiu), clasată pe  locul 22.

Surpriza plăcută a venit din partea lui Ionuţ Zincă, sportiv legitimat atât la atletism cât şi la orientare la CS Universitatea Craiova, care a reuşit să cucerească  medalia de bronz în competiţia seniorilor. Această performanţă constituie o premieră pentru atletismul românesc la nivelul seniorilor.

„ A fost destul de bine la concurs, din păcate m-am simţit puţin obosită şi cred că asta a fost din cauza faptului că am muncit foarte mult în săptămâna dinaintea competiţiei şi se pare că oboseala şi-a spus cuvântul. Per total, a fost bine locul al VI-lea, a fost şi obiectivul federaţiei”, a declarat Alina Boholţan.

De altfel, pentru  atletele din Alba Iulia va urma  un stagiu de  pregătire la altitudine, la Piatra Arsă, unde se vor afla  timp de o lună, cu sprijinul oferit de către CS Universitatea Alba Iulia.

Andreea Mezei

 
 
 

Publicitate

Publicitate