Mihnea Costachi la CM de juniori din RusiaJuniorul albaiulian Mihnea Costachi a reușit încă o nouă performanța remarcabilă, clasându-se pe locul 7 în cadrul categoriei juniori sub 16 ani la Campionatele Mondiale de juniori la șah care s-au desfășurat la Khanty Mansiysk (Rusia) în perioada 22 septembrie – 3 octombrie. Competiția a fost una extrem de dificilă, elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” fiind cotat ca favoritul numărul 13 la start dintre cei 87 de participanți.

De-a lungul celor 11 runde, Mihnea Costachi a obținut 6 victorii cu Fahim Mohammad (Franta), Bryce Tiglon (SUA), Florian Mesaros (Austria), Zhu Yi (China), Semen Elistratov (Rusia) si Arash Tahbaz (Iran), a remizat cu Tran Minh Thang (Vietnam), Andrey Mustafin (Azerbaidjan), Bahadir Ozen (Turcia) si Timur Trubchaninov (Rusia), pierzand o singura partidă în runda a7-a cu Raghunandan Kaumandur Srihari (India).

Turneul a fost câștigat de Haik Martirosyan (Armenia) 9 puncte, urmat de Oleksandr Tripishko (Rusia) 8,5 puncte, Tran Minh Thang (Vietnam), Timur Fakhrudinov (Rusia) Leon Livaic (Croatia), Robby Kevlishvili (Olanda) si Mihnea Costachi (Romania) toti cu 8 puncte departajati de coeficientul Bucholtz.

„Rezultatul obținut în Rusia confirma valoarea tânărului maestru international albaiulian pe plan mondial. Chiar dacă nu a obținut o medalie că în 2014, Mihnea Costachi a demonstrat încă o data ca este printre cei mai buni juniori din lume la categoria sa de vârstă, el fiind totodată și cel mai bine clasat junior din delegația României la aceasta ediție” spune Marius Ceteraș.

 
 
 

Publicitate

Publicitate