Costachi 04Juniorul albaiulian Mihnea Costachi va lua startul joi, 18 august, în Campionatul European de juniori de la Praga, o competiție la care sunt înscriși peste 1.300 de tineri șahiști din 49 de țări, repartizați pe 12 categorii de vârstă (6 de băieti și 6 de fete). Elevul Colegiului Național “Horea, Closca și Crișan” din Alba Iulia, care în prezent este legitimat la Politehnica Iași, va reprezenta România în cadrul categoriei juniori sub 16 ani, o categorie la care sunt înscriși 130 de concurenți.

Clasat anul trecut pe locul 7, Mihnea Costachi vizează obținerea primei sale medalii europene la șahul clasic. Juniorul albaiulian are în palmares o medalie de aur și două de argint la europenele de juniori, însă în proba de șah rapid, precum și o medalie de bronz la campionatele mondiale de juniori.

Turneul se va desfășura pe parcursul a 9 runde în sistem elvețian în perioada 18-27 august, cu o zi liberă în 23 august. Partidele principale de la fiecare categorie de vârstă vor putea fi urmărite live pe site-ul oficial al competiției www.eycc2016.eu zilnic începând cu ora 16.00, cu excepția ultimei runde programată de la ora 14.00.

 
 
 

Publicitate

Publicitate