Albaiulianul de 13 ani, Mihnea Costachi a câștigat fără drept de apel „Maratonul Șahist”, desfășurat în acest sfârșit de săptămână la Centru Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș. Competiția a avut  programate două probe, de blitz şi şah clasic.

Proba de blitz a reunit la start 13 jucători, care s-au întrecut pe parcursul a 9 runde în sistem elveţian. După un parcurs fără greşeală, în care a câştigat toate cele 9 partide disputate, s-a impus Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), care i-a devansat pe Ovidiu Lupu (CSO Cugir) şi Mihai Vîlceanu (Şah Club Cugir).

Juniorul albaiulian în vârstă de 13 ani a dominat autoritar şi cea de-a doua probă a maratonului şahist, cea de şah clasic. La finele celor 7 runde, Mihnea Costachi a acumulat 6 puncte (5 victorii şi 2 remize), suficiente pentru a se desprinde de urmăritorii săi maestrul aiudean Ionel Miron şi maestrul FIDE cugirean Ovidiu Lupu, clasaţi pe următoarele două trepte ale podiumului cu 5,5 puncte. La veterani primele locuri au fost ocupate de Mihai Vîlceanu (Cugir), Mircea Cepoiu (Alba Iulia) şi Gheorghe Sălăgean (Sibiu), premii speciale acordându-se şi primele clasate dintre fete, cei mai buni juniori şi cei mai buni jucători neclasificaţi. Fondul de premiere al turneului a fost 6000 lei, învingătorul în clasamentul general fiind recompensat cu 1000 lei.

Turneul a fost arbitrat de Aurelian Vlad (Aiud).

 
 
 

Publicitate

Publicitate