Costachi 04Albaiulianul Mihnea Costachi a cucerit luni, 25 aprilie, un nou titlu de campion național de juniori la șah. Cu 6 victorii și 3 remize în cele 9 partide jucate, elevul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crisan” din Alba Iulia s-a clasat pe locul 1 la categoria juniori sub 16 ani în proba de șah clasic, devansându-i cu un punct pe Alexandru Banzea (Clubul Central de Șah București), Mihai Ciorica (CSS 1 Timișoara) și Victor Vasiesiu (CSS Târgu Mureș). La acest turneu Mihnea Costachi, care se pregătește cu marele maestru internațional Szabo Gergely (Brașov) și maestrul FIDE Marius Ceteraș (Alba Iulia), a reprezentat clubul Politehnica Iași, urmând să devină jucător al Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, după afilierea acestui club nou înființat la Federația Română de Șah.

Succesul obținut la competiția găzduită de stațiunea vâlceana Căciulata și la care au participat peste 600 de juniori români de la cele mai puternice cluburi din țară îi asigură lui Mihnea Costachi calificarea la Campionatele Mondiale de juniori care se vor desfășura în luna septembrie la Khanty-Mansiysk (Rusia) și Campionatele Europene de juniori de la Praga (Cehia) din luna august.

Alți trei juniori albaiulieni au obținut clasări care le asigură includerea în loturile naționale de juniori. Adrian Sechereș (CSS 1 Timișoara) s-a clasat pe locul 5 din 23 de participanți la categoria juniori sub 18 ani, Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia) s-a clasat pe locul 11 din 38 de participanți la categoria juniori sub 16 ani, iar Radu Țâmpea (CSU Alba Iulia) a ocupat locul 11 din 113 participanți la categoria juniori sub 10 ani. Atât ei, cât și George Ileană (CSU Alba Iulia), clasat pe locul 14 la categoria juniori sub 16 ani speră să ocupe poziții mult mai bune în clasament la șah rapid și blitz, probele preferate ale juniorilor albaiulieni, care se vor desfășura de marți pâna joi.

 
 
 

Publicitate

Publicitate