Albaiulianul Daniel Morar este marele câștigător al Cupei România Superbet Matchplay la golf. Aceasta este o competiție nouă, introdusă în acest an de către Asociația Jucătorilor de Golf din România, și se distinge de competițiile obișnuite prin sistemul eliminatoriu de joc. 

Competiţia Cupa România Superbet Matchplay s-a desfăşurat în două etape: la nivel regional în primăvară şi la nivel naţional în toamnă. 64 jucători s-au aliniat la debutul competiţiei în 4 tabele regionale pentru ca în final cei mai buni 4 jucători matchplay să se întâlnească în cele două semifinale şi cele două finale naţionale. Rezultatele au fost tranşate în cele două finale naţionale astfel:

– pe terenul Clubului Diplomatic Bucureşti în zilele de 17-18 octombrie 2013 Finala Mare: Daniel Morar din Alba Iulia – Răzvan Marcu din București (câştigător Daniel Morar 2UP)

– pe terenul Lac de Verde, Brează în data de 18 octombrie 2013 Finala mică: Ana Maria Coman (multiplă campioană națională la competiții de femei din Sebeș) – Laurenţiu Jiga din București (câştigător Ana Maria Coman 2UP)

Pe data de 19 octombrie 2013 a avut loc la SunGarden Golf & Spa Resort, premierea celor 4 finalişti ai etapei naţionale şi a celor 4 finalişti ai etapei regionale.

Daniel Morar este din Alba Iulia și este, de profesie, avocat. Joacă golf de 11 ani și, tot de atunci, este membru al Clubului de Golf „Paul Tomiță”. În 2007 a fost campion național pe sistemul clasic de golf.

Cei mai buni trei jucători de golf din România sunt din Alba

Județul Alba se află, totodată, și în fruntea clasamentului național al jucătorilor de golf din România – Certinvest. Cei mai buni trei jucători de golf din România sunt din județul Alba și sunt membri ai Clubului de Golf „Paul Tomiță”. Selecția acestora s-a făcut, de către organizatori, în funcție de rezultatele obținute la 8 competiții din țară. Astfel, pe podiumul anului 2013 au urcat:

1. Laurenţiu Coman din Sebeș;

2. Alexandru Bărbat din Alba Iulia;

3. Daniel Morar din Alba Iulia

Adina E. CURTA

 
 
 

Publicitate

Publicitate