Municipiul Sebeș a găzduit, duminică, turneul de șah rapid – Cupa”Sebeș” – organizat de două posturi de radio din oraș: Star și Orion. În competiția de la seniori, care a contat pentru prima rundă a circuitului ”Alba Grand Prix 2012”, au fost prezenți 34 de participanți din Sebeș, Alba Iulia, Târgu Mureș, Aiud, Cugir, Teiuș, dar și doi jucători italieni aflați în România.

Chiar dacă a fost vorba de primul turneu de seniori în Sebeș, numărul jucătorilor, dar și nivelul competiției au fost ridicate. La capătul celor șapte runde, Ovidiu Lupu (CSO Cugir) a câștigat competiția cu 6,5 puncte. Acesta a fost secondat de Adrian Sechereș (AEM Luxten Timișoara) cu 6 puncte și de albaiulienii Dan Dorian Cantemir (CMS Alba Iulia) cu 6 puncte, Mihnea Costachi (AEM Luxten Timișoara) 5 puncte, David Cordea (CSO Cugir) 5 puncte.

În paralel cu competiția seniorilor s-a disputat și un turneu pentru elevi, în cadrul căruia s-a impus Adrian Zinca (Școala ”Sigidava” Cugir), urmat de Bianca Tincu (Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș) și Daniel Ghiban de la Școala ”Sigidava” Cugir.

A debutat la seniori Radu Țâmpea

De menționat este și excelentul debut în competițiile de seniori al lui Radu Țâmpea (CSM Alba Iulia), care la doar 6 ani a reușit să obțină trei victorii, arătând o maturitate fantastică în joc.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate