Clubul municipal de şah din Alba Iulia a fost vineri gazda etapei a III-a a circuitului judeţean de şah rapid “Alba Grand Prix 2012”, competiţie la care au participat 23 de jucători din Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeş şi Teiuş. La capătul celor 7 runde ale turneului, juniorul teiuşan Adrian Sechereş (AEM Luxten Timişoara) în vârstă de 14 ani s-a clasat pe primul loc cu 6 puncte.

Podiumul competiţiei a fost completat de colegul său de club, albaiulianul Mihnea Costachi (12 ani), şi Dan Cantemir (CMS Alba Iulia), ambii cu 5,5 puncte.  Pe locurile următoare s-au clasat Ovidiu Lupu şi David Cordea (ambii de la CSO Cugir) cu 5 puncte. Turneul au fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia).

In clasamentul general al circuitului “Alba Grand Prix 2012” conduce Mihnea Costachi, juniorul albaiulian care în perioada 16-26 august va reprezenta România la Campionatul European de juniori sub 12 ani de la Praga având un total de 56 puncte acumulate în 3 turnee. Deşi a participat doar la 2 etape ale circuitului, Adrian Sechereş ocupă locul secund în clasamentul general cu 42 puncte, fiind urmat de Ovidiu Lupu, Nicolae Şandru şi Mihai Vîlceanu, toţi cu 40 puncte.

 
 
 

Publicitate

Publicitate