Astăzi, pe stadionul „Parc” din Blaj, AJF Alba, echipa ce reprezintă județul în Cupa Regiunilor a disputat ultimul meci din grupe, în fața selecționatei AJF Maramureș. Victoria a venit în rândul albaiulienilor, după reușitele lui R. David (min. 46, min. 69), A. Birk (min. 90).

Formația AJF Alba este campioana grupei din care face parte, respectiv grupa 1, în cadrul Cupei Regiunilor. Selecționata din Alba a strâns 12 puncte din tot atâtea posibile, impunându-se de fiecare dată în disputele cu selecționatele celorlalte județe, respectiv AJF Maramureș și AJF Harghita. Adversara directă de astăzi, AJF Maramureș ocupă poziția a doua în clasament, cu doar o victorie în 3 partide disputate. Victoria maramureșenilor venind în urma partidei disputate cu selecționata Harghitei, când s-au impus cu scorul de 4-2.

Prima repriză a decurs într-un ritm bun din punct de vedere al jocului, însă lipsit din punct de vedere al ocaziile. AJF Maramureș și-a trecut în cont doar două ocazii însă nu foarte periculoase, pentru a putea marca. De cealaltă parte, și AJF Alba a stat la capătul a două ocazii, însă, spre deosebire de oaspeți, albaiulienii reușeau să fructifice una dintre ele, marcând prin Romică David în minutul 43 al partidei. Echipa gazdă intra la cabine cu avantajul minim de 1-0.

A doua repriză a început la fel de echilibrată, ambele echipe jucând bine, fără erori grave, fiecare încercând să găsească drumul spre poarta adversă. Din minutul 55, desfășurarea partidei avea să se schimbe radical, după ce Fleancă a văzut al doilea cartonaș galben și automat cartonașul roșu, fiind eliminat. În urma acestei faze, rezultatul avea să fie pus în pericol deoarece formația oaspete evoluau cu un om în plus pe teren. După numai un minut, centralul partidei a restabilit egalitatea numerică pe teren, după ce i-a arătat direct cartonașul roșu unui jucător oaspete, după un atac întârziat, fază la care formaţia albaiuliană putea să plece pe contraatac. Minutul 69 aducea un nou gol, tot în rândul formației din Alba, care își mărea avantajul pe tabelă la 2-0, după reușita aceluiași Romică David. AJF Alba nu a făcut pasul înapoi nici la acest scor, continuând să atace. În urma fazelor create la poarta oaspeților, în minutul 71, golgheterul Romică David scăpa singur cu portarul adversar și încerca să trimită o scăriță, însă mingea lovea bara transversală. Minutul 88 mai aducea două eliminări, câte una pentru fiecare formație, la protestele a lui R.Cioară cu un adversar. Scorul final se stabilise în minutul 90, când A. Birk închidea tabela, pentru un sec 3-0.

Pentru AJF Alba (antrenori: Alin Hancăș, Ioan Ilie, Adrian Bicheși) au evoluat: C. Ștef, D. Nemeș, Z. Borșoi, Cătălin Ivașcu, A. Neag, C. Bodea (min 85, R.Cioară), R. Frențiu (min 80, R.Dendiu), R. David (min.76, A.Birk), Iuoraș (min. 61, Cristian Ivașcu), Fleancă și D.Goangă.

Din lot au mai făcut parte: R. Moga și C. Leba.

Așadar, AJF Alba se califică în etapa superioară a competiției – semifinalele Cupei Regiunilor, de pe primul loc, fără nici un gol primit – şi va disputa miercuri, 13 noiembrie meciul decisiv pentru finală. Adversara va fi aleasă în urma tragerii la sorți.

 
 
 

Publicitate

Publicitate