1601397_600029616769139_5511636270332731248_n Ca dovadă că sportul rege din județ mai aduce în față jucători talentați, încă un junior din județul nostru este convocat la națională. Edy Crișan, din Aiud a fost convocat la naționala Under 15 a României.

Eduard Crişan, unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului din orașul nostru din ultimii ani, s-a născut în vara anului 2000, mai precis pe 18 iulie, în Aiud, părinții lui (Camelia și Costantin) locuind “peste drum” de Stadionul Metalul. Poate așa se face, că la numai cinci ani, tatăl său îl duce la fotbal, unde altundeva … decât la Metalul Aiud.

Primii antrenori îi sunt, nea “Pică” Bregaru și Florin Ursu (care în prezent se ocupă de Viitorul Aiud) cu rezultate bune și foarte bune la nivelul copiilor și juniorilor. Rămâne peste drum de casă, patru ani, până în 2009, când, dându-și seama că băiatul este talentat, părinții decid să îl ducă la Alba Iulia, și astfel ajunge la Unirea. Petrece acolo un an, sub comanda lui Vasile Ursu, după care din diverse motive, revine acasă la Metalul (anul 2010/2011), unde îl are ca antrenor, pe actualul capitan de echipa al C.S. Olimpia Aiud, Vali Drăgan.

Cum în Aiud fotbalul se face mai mult din pasiune, a unui mic, dar inimos grup de oameni, dar fără acces suficient la resurse, pentru a putea crește și a face performanță, părinții încearcă o nouă varianta pentru Eddy, respectiv la “Ardealul” Cluj Napoca. Aici petrece următorii doi ani, respectiv din 2011 până în 2013, unde îl are ca antrenor pe Călin Moldovan. În 2013, revine din nou la Alba Iulia, la Unirea sub comanda aceluiași Vasile Ursu, unde rămâne până în vara lui 2014, când părinții îl aduc acasă, la Aiud și implicit la Olimpia, rămasă în oraș singura echipă. Face pregătirea de vară cu echipa de seniori a CS Olimpia Aiud, sub comanda lui Remus Țălnar.

Evoluează în patru-cinci amicale la seniori, în perioada de pregătire, iar apoi începând cu Campionatul 2014/2015 în echipa de juniori A1 a CS Olimpia Aiud, devenind de la primele jocuri unul dintre liderii echipei, deși evoluează la o categorie de vârstă (’96) cu patru ani mai mare. În aceste condiții, reușește ca de pe poziția de mijlocaș central sau de bandă să înscrie șase goluri în doar trei etape, fiind al doilea marcator al echipei. În anul 2013, când activa la Unirea Alba Iulia, participă la Cupa Regiunilor, unde în urma mai multor acțiuni de selecție ( Sântimbru, Arad, Timișoara și Mogoșoaia) intră în atenția antrenorilor echipei naționale Under 15 a României.

Deși se schimbă antrenorii la loturile naționale, jucătorul aflat în baza de date a Federației Române de Fotbal, este convocat în perioada 19-22 septembrie, pentru a doua oară la Mogoșoaia, unde, sub comanda d-lui selecționer Manolache se prezintă bine, spre foarte bine, fiind printre primii trei la viteză, rezistență, tehnică etc, iar în meciul școală de la finalul stagiului, reușește două asistări la primele două goluri marcate de către echipa sa, și totodată un joc consistent, care îl face să fie optimist, în vederea unei convocări la jocurile amicale cu reprezentativa similară a Moldovei, de luna viitoare.

Noi îi dorim mult succes lui Eddy și îl asigurăm de tot sprijinul nostru pentru viitor. Cam atât despre acest băiat, talentat, muncitor, modest, care pe lângă fotbal, reușește să aibă și rezultate foarte bune la școală, fiind printre primii la învățătură. Felicitari părinților, felicitări Eddy, noi aiudenii suntem deja mândri de tine. (CS Olimpia Aiud)

 
 
 

Publicitate

Publicitate