sah adrian serechesMunicipiul Iași a fost în perioada 21-29 iulie gazda Campionatelor Naționale de juniori pe echipe, competiție care reunește anual la start cele mai puternice pepiniere șahiste din România, dar și cluburi care dețin resurse financiare ce le permit transferarea unor juniori valoroși și alcătuirea unor echipe competitive. La ediția din acest an au participat 37 de cluburi, unele cluburi având înscrise mai multe echipe de băieți și fete la cele 14 categorii de vârstă.

Evoluând la prima masă pentru CCS 1 Timișoara la categoria băieți 18 ani, juniorul teiușan Adrian Sechereș a avut o evoluție foarte bună, terminând neînvins în cele 3 probe de șah clasic, șah rapid și blitz, la ultima dintre probe reușind să câștige toate cele 4 partide jucate, iar în proba de șah rapid obținând de asemenea cel mai bun rezultat individual la masa 1. Echipa la care este legitimat Adrian a obținut 3 medalii: aur la șah clasic, argint la șah rapid și aur la blitz.

Maestrul FIDE Marius Ceteraș a precizat că, din lipsa de fonduri, CSU Alba Iulia nu a participat la această importantă competiție națională, deși albaiulienii legitimați la club Mihnea Costachi, George Ileana, Iustin Ciorgovean și Radu Tampea sunt printre cei mai buni juniori din țară la categoriile lor de vârstă, iar echipa de juniori a clubului ar fi avut statutul de principala favorită la titlu la categoria băieți 16 ani.

”Din păcate, deși au obținut în ultimii ani rezultate remarcabile pe plan național și internațional, tinerii șahiști albaiulieni continuă să nu beneficieze de vreun sprijin financiar din partea clubului sau a autorităților locale. ”În aceste condiții, plecarea lor spre alte cluburi din țară este iminentă, urmând a se produce în următoarea perioadă de transferări stabilită de Federația Română de Șah”, a transmis Ceteraș.

 
 
 

Publicitate

Publicitate