S-a tras cortina peste turul actualei ediții de campionat a Ligii a III-a și prin simpla lecturare a echipelor aliniate, în ultima etapă, de reprezentantele județului putem lesne observa că cele patru formații, mai puțin Ighiu, au trimis pe teren foarte mulți jucători originari din Alba.

1UNIREA (SERIA A 4-a, locul 12 cu 12 puncte) Căt. Suciu – Ioani, Scrob, Goguța, Matei, Onacă, Cip. Selagea, B. Ștef, F. Morar, Lupea, Sebi Culda (Schiau, Cuștiulița, Cl. Davidaș, R. Cordoș, An. Petric, An. David, Ad. Adam). Toți cei 18 jucători din lotul alb-negrilor din Cetatea Marii Uniri sunt formați la Centrul de copii și juniori, uniriștii fiind singura echipă din județ care are în componență doar jucători crescuți în propria pepinieră, pe Cetate, iar media de vârstă de din ultima partidă, cea de la Zlatna cu Gloria Lunca Teuz Cermei, a fost de sub 19 ani. Ceea ce spune mult despre modul în care antrenorii Radu Andone și Marcel Rusu au ales să promoveze juniorii!2INDUSTRIA (SERIA A 4-A, locul 4 cu 22 puncte) Căt. Ștef – D. Lupșan, G. Haiduc, I. Cioplântă, I. Boancă, Vonya, G. Goronea, Boloș, Cr. Bodea, A. C., S. Mureșan (A. Cîmpean, Alecu Alexandru, P. Man, Ov. Oniga, Fulea, Frențiu). Chiar dacă nu are la dispoziție un Centru de copii și juniori, mare păcat, antrenorul Paul Ciucă mizează doar pe fotbaliști originari din județ. O sumedenie de ex-uniriști se regăsesc în lotul găldenilor, o grupare care a ales să-și joace cărțile cu jucători care se pregătesc și muncesc după chipul și asemănarea antrenorului. Iar parcursul din tur demonstrează cu prisosință că se poate face fotbal de calitate și fără așa zișii…mercenari.

 

3PERFORMANȚA (SERIA A 4-A, locul 8 cu 18 puncte) Tiut – Gîț, Vlădia, Cornea, Circov, An. Buda, Boldea, S. Turuș, Poiană, R. David, Keita (G. Toma şi Fetiţa, Mikloș, Cherecheș). Ighienii, la rândul lor fără un Centru de copii și juniori, au încercat să dea lovitura cu stranieri dar nu prea le-a ieșit așa că vor trebui să se reorienteze pe plan local, deoarece doar Circov, An. Buda, S. Turuș, R. David și albaiulianul prin adopție G. Toma, plus accidentatul Ov. Turuș, sunt de prin partea locului, ca să zic așa. Cu un antrenor tânăr la timonă, ex-uniristul Vasi Ursu, trupa din Ighiu trebuie să înceapă deja căutările pentru a-și completa lotul pentru parte a doua a campionatului. Greu…

 

4METALURGISTUL (SERIA A 5-A, locul 5 cu 26 puncte) D. Popescu – Toriște, Negrescu, Bactăr, I. Tătar,Tăban, Maftei, Măd. Popa, Alex Cioban, M. Udrea, Stoianof (S. Iordache – Marinoiu, Varodi, Milik, Codrea, Iovănescu). Cugirenii s-au pus pe treabă și i-au aruncat în luptă pe Alex Cioban, M. Udrea, M. Codrea, R. Milik cee ce înseamnă că Centrul de copii și junior de la poalele Drăganei produce. În concluzie, cine nu are un Centru de copii și juniori care să crească jucători, copii talentați sunt cu duiumul în județul Alba, să-și facă! (D.U.)

Post-ul A trecut moda „stranierilor”…Miza pe…”albanezi”! apare prima dată în Alba Sport.


 
 
 

Publicitate

Publicitate