Picture 147Unirea Alba Iulia împlinește 90 de ani de la înființare, iar cum formația nu poate sărbători prin sport, fostul consilier local Horea Bărdaș va organiza o expoziție la Alba Mall, cu fotografii încă din cele mai vechi timpuri, dar și cu invitați speciali, cu oameni care au făcut ceva pentru Unirea Alba Iulia, atât ca jucători, cât și ca antrenori. 

Aniversarea a 90 de ani de existență a clubului de fotbal Unirea Alba Iulia va fi celebrată pe 1 martie, la ora 12:00. Fotografiile pregătite de Horea Bărdaș vor „răsuci” cuțitul în rana sufletească a celor care iubesc și au iubit Unirea Alba Iulia, în rana celor care indiferent de vreme au fost pe stadion să susțină jucătorii și antrenorii.

Expoziția va cuprinde momente importante din istoria Unirii, de rememorat ar fi victoria din Cupa României cu Universitatea Craiova 3-0 în 1991, promovarea din 2003, promovarea din 2009, dar și alte momente surpriză.

Printre invitații speciali îi putem aminti pe domnii Pleșa, Sălăjan, Iosif Luca, Ioan Mărginean, Ioan Ilie, Ioan Smadea, Neluțu Popa, Cornel Țălnar, grupele de copii și juniori ai Unirii Alba Iulia, antrenorii Alexandru Kalanyos, Florian Brumaru, Mihai Dăscălescu, dar și alte nume importante.

Nu ar fi exclus ca la aniversarea a 90 de ani să participe și fotbaliștii crescuți la Alba Iulia, printre care îi putem aminti pe Dinu Moldovan, Mihai Mincă, Vlad Ignat, Eduard Schuller, Florin Ilie, Ioan Stan, Alexandru Giurgiu, Gheorghe Grozav, Nicușor Stanciu, Ciprian Selagea, iar lista ar putea continua.

„Noi invităm pe toată lumea, toți cei care au participat la imaginea Unirii Alba Iulia sunt invitați, indiferent că au făcut în 1924 sau că au făcut ceva pentru această echipă în 2013”, a declarat Horea Bărdaș, organizatorul aniversării a 90 de ani de existență a clubului Unirea Alba Iulia.

În aceste momente Unirea Alba Iulia se zbate în agonia falimentului iminent, care pare să fie inevitabil în lipsa unor sponsori potenți financiar și a implicării autorităților locale și județene.  „Nu am ce să comentez, că nu prea am voie să comentez despre situația de la Unirea. Alba Iulia merită o echipă în prima ligă la câte talente a scos Alba Iulia. O echipă nu se poate ține fără implicarea autorităților”, a concluzionat Bărdaș.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate