IMG_0094Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul Europe organizează pe 9 mai, de la ora 11.00, la Alba Iulia o competiție inedită. Este vorba de o probă de cros care va cuprinde o probă de alergare în Cetatea Alba Carolina, în zonele reabilitate. 

Startul competiţiei este din fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, iar traseul va cuprinde șase puncte de oprire unde vor fi marcate momente importante din istoria Uniunii Europene. La fiecare astfel de punct, concurenții vor primi o piesă de puzzle ce va forma la final harta Europei.

Ziua de 9 mai are în conștiința poporului român, o triplă semnificație: proclamarea independenței de stat a României la 9 mai 1877, victoria coaliției Națiunilor Unite în cel de – al doilea Război Mondial, dar și Ziua Europei. În acest an, ADR Centru alături de partenerii săi, organizează o serie de evenimente prin care dorim să ilustrăm sprijinul acordat dezvoltării noastre de Uniunea Europeană, să implicăm și cooptăm cetățenii în activitățile pe care le desfășurăm. Cu alte cuvinte, în 9 mai vă așteptăm să veniți la linia de start, cel târziu până la 10:45, pentru a vă înregistra și participa la cros. Primul concurent care va trece linia de sosire va intra în posesia unui iPod, dar vom oferi și alte premii, precum și obiecte care să le reamintească de eveniment tuturor participanților”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Înscrierile se pot face în perioada 25 aprilie – 8 mai, online pe site-ul http://www.europedirect-adrcentru.ro/cros_Ziua_Europei sau la sediile instituțiilor organizatoare, fie în ziua concursului, la linia de start. Singura condiție de înscriere este limita de vârstă, deoarece orice doritor trebuie să aibă minim 12 ani. Fiecare participant va primi o șapcă și un tricou cu însemnele „cetățean european”.

La finalul competiției concurenții vor primi diplome de participare, dar și obiecte promoționale. Parteneri la organizarea evenimentului sunt Fundația PAEM Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia.

foto: arhivă

 
 
 

Publicitate

Publicitate