În acest weekend, pârtia situată în zona drumului ce face legătura între Abrud, Corna şi Roșia Montană va găzdui concursul „Cupa Andrei Tanțoș-Memorial”. La competiția dedicată atât juniorilor cât și seniorilor și-au anunțat deja sosirea aproximativ 40 de sportivi din țară. Valoarea totală a premiilor oferite de Consiliul Județean Alba în cadrul acestei competiții sportive este de 1.500 de lei. Andrei Țantoș și-a pierdut viața la vârsta de 19 ani, în urma unui accident de mașină.

Concursul „Cupa Andrei Tanțoș-Memorial” este destinat atât juniorilor cât și seniorilor și face parte din Campionatul Național de Schi, punctând în Cupa României la categoria Open. Întrecerea va avea două probe de slalom special și urmează să se desfășoare sâmbătă, 9 februarie, de la ora 10.00, iar cea de-a doua probă duminică 10 februarie, tot de la ora 10.00.

„Andrei Tanțoș a fost cel mai bun schior pe care l-a avut județul Alba de-a lungul timpului, multiplu medaliat la Campionatele Naționale de Juniori, cu nenumărate participări în Campionatul Federației Internaționale de Schi, cu clasări în primii 20 de sportivi și două participări la Mondialele de Juniori. Această competiție omagiază memoria sa, reunind în județul Alba unii dintre cei mai buni schori ai României și înscrie județul Alba pe harta competițiilor oficiale de nivel național”,  a declarat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

La concurs și-au anunțat deja participarea circa 40 de sportivi, juniori și seniori, de la cluburi din Brașov, Predeal, Sinaia, Baia Sprie, Miercurea-Ciuc, Toplița, Petroșani, dar și de la Clubul Sportiv Școlar din Câmpeni, club care are 8 sportivi de talie națională.

Printre concurenți vor fi prezenți si unii dintre cei mai titrați schiori ai României printre care Olaru Bogdan – Predeal, Tudoran Claudiu – Dinamo Brasov, Moldovan Dan – CSȘ Campeni – (triplu campion national), Podaru Bogdan – CSȘ Campeni, Boiteg Kingo – Miercurea Ciuc.

Valoarea totală a premiilor oferite de Consiliul Județean Alba în cadrul acestei competiții sportive este de 1.500 de lei.

Competiția este organizată de Consiliul Județean Alba, împreună cu Asociația Montana Abrud, cu sprijinul Clubului Sportiv Școlar Câmpeni, al Primăriei Abrud și cu implicarea consilierilor județeani Gabriel Cîra și Marcel Stan.

Reamintim că Andrei Tanțoș a decedat în data de 15 august anul trecut, în urma unui accident de mașină. Sportivul avea 19 ani şi practica acest sport de la vârsta de 3 ani. Era legitimat la Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni şi făcea parte din lotul naţional de schi al României. Pentru a se putea antrena, acesta mergea foarte des în Austria. Andrei a absolvit Grupul Şcolar “ Horea Cloşca şi Crişan” Abrud. Vezi aici mai multe despre accident.

 

Comentarii

  1. Sorin spune:

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!!

 
 

Publicitate

Publicitate