1CSU Alba Iulia, echipă deja calificată în Final Four-ul competiţiei pe care a câştigat-o în sezonul trecut, a învins în această seară în Cehia cu scorul de 74-61 (10-23, 19-11, 23-13, 22-14).

Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost americanca Jessica Kuster, de la CSU, care a reușit 13 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive, pentru un coeficient de eficiență de 23 de unități.

O performanță de remarcat individuală a avut și Wumi Agunbiade la de universitare care a înregistrat un double-double, cu 15 puncte și 10 recuperări. Jocul a fost câștigat însă de un joc colectiv eficient al echipei lui Popov și Lăncrănjan, lucru demonstrat de faptul că toate jucătoarele introduse în teren au marcat.

Cu cinci succese în cinci partide jucate, CSU ocupă prima poziție în Grupa A și urmează să dispute o ultimă confruntare tot în Cehia, joi, 29 ianuarie 2015, cu Kara Trutnov.

Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade – 15 puncte și 10 recuperări, Jessica Kuster – 13 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 13 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, Valencia McFarland – 11 puncte și 4 recuperări, Milica Deura – 9 puncte și 5 pase decisive, Elisabeth Pavel – 9 puncte și 9 recuperări, Marta Fodor – 2 puncte și 2 pase decisive și L’Oreal Price – 2 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Declarație Miroslav Popov, antrenor principal CSU Alba Iulia: Consider că am făcut o treabă bună, iar în acest moment suntem 100% calificați mai departe în competiție, deoarece avem cinci victorii din tot atâtea partide disputate și nimeni nu ne va mai putea depăși în clasament.

Am intrat în partidă după o călătorie foarte lungă de 16 ore, lucru care s-a simțit ca nivel de oboseală, în special în primul sfert, când le-am permis adversarelor să își facă jocul și să marcheze din faze simple, chiar și de 3 puncte.

După ce am schimbat apărarea și am început să jucăm normal, ne-a ieșit foarte bine și faza de contraatac și ne-am impus în cele din urmă la o diferență lejeră de 13 puncte.

Îmi felicit jucătoarele pentru prestația din această competiție și calificarea în turneul final. Sper să câștigăm și ultima confruntare din grupă și să ne păstrăm parcursul imaculat din Liga Europei Centrale. (Sorin STANCIU, Comunicat de presă CSU Alba Iulia)

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate